Sunday Funday: Koopzondag, markt en entertainment in Harlingen!

Sunday Funday: Koopzondag, markt en entertainment in Harlingen!

HARLINGEN – Harlingen is komende zondag dé ideale bestemming als je wil winkelen, cultuur wil snuiven of een verfrissende duik in de zee wil nemen.

Vrij parkeren, een divers aanbod op de knusse markt, foodpleintje, kinderentertainment, live muziek, terrassen, kermis en natuurlijk uw aanwezigheid zorgen komende zondag vast en zeker voor véél gezelligheid in het stadshart van Harlingen!

Sunday Funday 18 juni – 12-17 uur!

Entertainment-programma

12-17 uur – De ridders van Fryslân reizen zondag 18 juni met een kampement van twee tenten, kookplaats en arena voor zwaardvechten af naar Harlingen. Ridders geven workshops en kinderen kunnen met helm op, schild en zwaard op de foto. Bij de vrouwen die handwerken kan er een armbandje, kettinkje oid gemaakt worden. De kockinne laat zien (en vertelt) wat er in de middeleeuwen gegeten werd en kan evt. ook iets laten proeven. Er zal een demonstratie kalligrafie zijn en er is een workshop letters verluchten. Kinderen kunnen zelf met (veilige) verf een middeleeuwse letter fraai versieren en mee naar huis nemen!

12-17 uur – Demonstratie siersmeden door Theo Jilderts. Smeden is een ambacht waar kunst en vakmanschap samen gaan. De warme gloed van een vuur waar een witheet stuk metaal uit wordt gehaald, het geklingel van een hamer op een aambeeld. Voor de ogen van het publiek verandert het stuk ijzer tot een sierlijk voorwerp.

12-17 uur – Galoppeer als een echte ruiter over de Voorstraat! Voor de liefhebbers staan ze weer te trappelen: het speelgoed dat niet alleen een knuffel is, maar ook nog eens een knuffel waar je als echte ruiter op rond kunt rijden! Als een cowboy of cowgirl kun je plaats nemen op het zadel, met een galopperende beweging zal de pony zich vooruit bewegen. Elk kind (en volwassene) zal het leuk vinden.

14-16 uur – Maak kennis met Bert van Geel en beleef de natuur zoals je nog nooit deed. Om niet te vergeten, wonderlijk, inspirerend en bovenal leuk! Bert van Geel neemt de kids mee naar de fascinerende wereld van alledaagse planten en dieren in onze directe omgeving. Juist in de stad is er ontzettend veel te zien en te ontdekken. Hij laat jong en oud beleven en ervaren hoe fantastisch de natuur dichtbij is.

14-16 uur – Lekker swingen in de zon! Zondagmiddag gaan we lekker swingen in de zon met Slagwijs. Slagwijs is Stefan Woudstra slagwerkdocent en hij geeft slagwerklessen aan scholen door heel Friesland. We houden steeds een kleine workshop waarin kinderen verschillende ritmes en slagwerk instrumenten leren spelen. Van Djembe’s tot vaten en van trommels tot koebellen er is voor iedereen iets. Het word gezellig en swingend. Leuk voor kinderen van alle leeftijden en iedereen is welkom!

14-17 uur – ‘Kaatje Zingt’ bij terrassen rondom Anton Wachter, duo gevormd door Karin Broekstra, zang en gitaar, en  Teatse Vogelaar gitaar en bas. Kaatje zingt en speelt liedjes van JJ Cale en Eric Clapton, van Doe Maar, Cohen, John Lennon en vele anderen.

14-17 uur – Woody (Bienemann) op de Grote Bredeplaats. Al meer dan 30 jaar gaat hij onverstoorbaar door met het spelen van heldere en eerlijke muziek, die de vaste waarden van de rootsmuziek vertegenwoordigt. Simpel en doeltreffend overtuigt de routinier Woody als vertegenwoordiger van de Amerikaanse traditie van country & western, blues en rock ’n roll.

14-17 uur – Harlinger duo Wiebe & Wijtze bij terras De Lachende Koe.

Tot ziens in Harlingen!