Te jong fc Harlingen te zwak voor het Groninger Helpman

Te jong fc Harlingen te zwak voor het Groninger Helpman

Gezien de uitslagen in de derde klasse A van dit weekend zou je de conclusie kunnen trekken dat de ploegen uit Groningen en Drenthe het veel beter doen dan de Friese, ook kijkend naar de ranglijst. Eén van die Groninger ploegen Helpman, kwam op bezoek bij fc Harlingen. Het werd een ongelijke strijd. Er ontbraken nogal wat vaste basisspelers bij de thuisclub en noodgedwongen moest een beroep worden gedaan op zeven A junioren, waarvan een aantal direct in de basis stond. Ze speelden ook op een andere plaats dan ze gewend waren. In het verloop van de wedstrijd kon je duidelijk zien dat deze jonge spelers ten opzichte van de tegenstanders nogal te kort kwamen, vooral in de duels. De jonge knapen deden hun uiterste best en de niet aanwezige basisspelers moeten toch maar eens bij zich zelf te rade gaan en zich afvragen of ze de ploeg en de vereniging niet in de steek laten.

Helpman, de nummer drie op de ranglijst, met heel weinig goals tegen, liet vanaf het begin zien waar ze voor kwamen. fc Harlingen kwam er niet aan te pas. De tegenstander zette meteen de thuisclub onder druk en in de 13e minuut leidde dat tot een corner. Deze werd goed voorgezet en de fc Harlingen verdediging werkte de bal niet goed weg en de geheel vrij staande Danny Dijkstra schoot de 0-1 onberispelijk binnen. In de 15e minuut was het weer raak. Op rechts speelde de linkerspits zich vrij, bediende opnieuw Danny Dijkstra en die scoorde zijn tweede, 0-2. fc Harlingen kon hier bitter weinig tegenover stellen en keek in de 22e minuut al tegen een 0-3 achterstand aan. Nu was het Kevin Hofman die simpel, na balverlies van fc Harlingen vlak voor de zestien , scoorde. De gehele eerste helft kwam de thuisploeg niet in het stuk voor . De keeper van de tegenstander kreeg alleen maar terug speel ballen te verwerken. Het jeugdige fc Harlingen probeerde het wel, maar was machteloos tegen deze degelijke ploeg, die ook nog wel wat kansen miste. De rust brak aan met de 0-3 stand.

De teams traden ongewijzigd aan voor de tweede helft onder leiding van scheidsrechter Wim Stel, die deze middag een makkie had evenals de verzorgers die niet één keer binnen de lijnen moesten komen. Al in de 49e minuut bracht Korné Dijkhuizen de stand via een simpele voetbeweging Helpman op 0-4. Jammer voor de dapper strijdende jonge Harlinger ploeg . Jeroen van Dellen werd gewisseld en Nick van der Kooi nam zijn plaats in. Wat fc Harlingen ook probeerde, weinig lukte. Doelman Vincent van der Werf moest ook nog een paar mooie reddingen verrichten om Helpman het scoren te beletten. In de 70e minuut krijgt Helpman weer een corner. Deze werd hoog voor gebracht en hoog toornend boven alle spelers uit kopte Korné Dijkhuizen de 0-5 binnen. Sander Zeilmaker werd nog gewisseld en Bas Helfferich nam zijn plaats in . fc Harlingen scoorde nog wel, maar de treffer werd wegens buitenspel geannuleerd. Martin van Andel werd nog gewisseld en voor hem kwam Jari Lemmers in het veld. Het zou bij een 0-5 nederlaag blijven, een compliment voor de jonge spelers van de thuisclub in deze ongelijke strijd. Wil fc Harlingen niet in de gevarenzone komen dan zullen er een aantal oudere spelers op moeten staan en hun verantwoordelijkheid nemen. Zondag wacht de zware uitwedstrijd tegen het Amelander Geel Wit. Opstelling fc Harlingen : Vincent van der Werf, Peter Zuiderhof, Ane Schaap, Patrick van der Waard, Jelmer Kooistra, Jeroen van Dellen (Nick van der Kooi), Sander Zeilmaker (Bas Helfferich), Remko Zandberg, Arjan Outhuyse, Martin van Andel (Jari Lemmers), Niels Vlottes.

Een kleine samenvatting van deze wedstrijd is te zien op onderstaande YouTube filmpje. Ingezonden door Henk Dijkstra.