Tienduizendste bezoeker in 2018 verwacht op 14 augustus

Tienduizendste bezoeker in 2018 verwacht op 14 augustus

Op dinsdag 14 augustus verwacht het Kazemattenmuseum de tienduizendste bezoeker in het seizoen 2018 te kunnen verwelkomen. 

Voor het Kazemattenmuseum is het bereiken van deze jaarlijkse mijlpaal positief nieuws. Het bezoekersaantal loopt daarmee in 2018 nl. enkele weken voor op voorgaande jaren. 

De hittegolf van de afgelopen weken heeft geleid tot een stijging in het aantal bezoekers. De koele kazematten, met een constante temperatuur onder de 20 graden, bleken een welkome ontsnapping te zijn aan de hitte. 

Daarnaast blijken veel bezoekers vanaf het Afsluitdijk Wadden Centre ook even een bezoek aan het museum te brengen. 

 In het lopende museumjaar is het Kazemattenmuseum verder gegaan met de ingrijpende herinrichting van het museum. Dit jaar is het monumentenplein grondig opgeknapt, zijn er nieuwe looproutebordjes geplaatst en is een nieuwe multimediale expositie over de Atlantikwall gerealiseerd. Daarnaast zijn alle betonnen en stenen trappen vervangen door exemplaren van zgn. Cortenstaal. 

In de periode t/m het voorjaar van 2019 zullen de kazematten V, VI en VII opnieuw worden ingericht. Voor deze afrondende fase van de herinrichting is door diverse fondsen € 250.000,= toegezegd. 

Daarmee zal in 2019 de totale herinrichting, begonnen in 2015, zijn gerealiseerd. De aandacht voor het bijzondere verhaal van Kornwerderzand en de meidagen van 1940 verslapt niet. Tot op dit moment konden er onder de bijna 10.000 bezoekers enige duizenden schoolkinderen worden geteld. Ook daaruit blijkt dat de aandacht onder de jonge generaties springlevend is.