Toeristisch kinderboekje Altijd Wad Pad over Harlingen

Toeristisch kinderboekje Altijd Wad Pad over Harlingen

Maffe avonturen van een heel gewoon gezin en hun meeuwen in havenstad

Eindelijk is het er! Het boekje over Harlingen voor gezinnen die als toerist een dagje of langer Harlingen bezoeken. Het leidt langs alle ‘hotspots’ en vertelt ondertussen over Grutte Pier, over de grote vloed, de gouden eeuw, de scheepswerven en de natuur op het Wad.

Het Altijd Wad Pad is een serie boekjes die gratis in de toeristische sector te krijgen is. De verhalen en de bijpassende routes richten zich op de omgeving van de Wadden. Schrijfster Xavière Kolk werkte samen met Herma Egberts van Klare Kijk ontwerpbureau en illustratrice Jolein Kirpestein in opdracht van de twee provincies (Fryslân en Groningen), Duitse opdrachtgevers en Waddenagenda aan de 10-delige serie. De 10 edities spelen in Harlingen, Franeker, Dokkum, Het Bildt (Waadhoeke) Achtkarspelen, Lauwersmeergebied, Schiermonnikoog en Terschelling.

Hoofdrolspelers Thom en Femke – een tweeling van 9 jaar- hebben een eigen detectivebureau. Samen met hun twee meeuwen Herman en Igor, heit en mem beleven zij overal een nieuw avontuur.

In Harlingen zetten heit en mem hun bungalowtent op de camping. Van daaruit willen zij samen met hun tweeling de stad verkennen. En oh ja, de meeuwen volgen het gezinnetje gezellig. Niks aan de hand zou je zeggen. Gewoon, een leuk en bijna idyllisch vakantieplaatje…..totdat je de altijd poepende meeuwen beter leert kennen en je leest waarom heit op een luie stoel in de sloot bivakkeert…

Haal snel je boekje op bij de VVV, de Camping, Ouwe Seun bootverhuur en beleef Harlingen met het altijd Wad Pad!

Voor meer informatie over het altijd Wad Pad kun je kijken op de site: www.altijdwadpad.nl

In de appstore kun je gratis de route app downloaden. (altijdwadpad.)