Tomke komt naar de bibliotheek

Tomke komt naar de bibliotheek

Van 24 mei tot en met 5 juli komt Tomke naar de bibliotheken in Noord Fryslân om duizenden peuters en kleuters te trakteren op een gratis poppenkastvoorstelling. Na afloop krijgen de kinderen een Tomke-boekje mee naar huis. Tomke is een Friestalig taal- en leesbevorderingsproject voor jonge kinderen en hun opvoeders in de provincie Fryslân.

Poppenkastvoorstelling

In de Friese poppenkastvoorstelling Romke en de Snoezewoef is er een barbecue in de tuin van Kornelia. Daar zijn Tomke en al zijn vriendjes ook: Romke, Yana Yu en Kornelia. En… Snoezewoef! Maar dit vriendinnetje wil hondje Romke eigenlijk voor zichzelf houden. Niemand mag dan ook weten dat hij stiekem verliefd is op haar. Dan verdwijnen er allemaal dingen tijdens de barbecue. Zou er een dief zijn? Tomke gaat op onderzoek uit…

Gratis Tomke-boekje

In het nieuwe Friese Tomke-boekje ‘Tomke en syn freontsjes’ staan verhaaltjes over vriendschap, feest en ruzie. En waar zijn de vriendjes van Tomke? Help hem ze te vinden op de zoekplaat. Het themaboekje heeft ook leuke liedjes en opzegversjes. Het boekje is geschikt voor kinderen van 2 tot 5 jaar en is vanaf 4 juni gratis verkrijgbaar in de bibliotheken.

Tomke komt naar de volgende biblotheken

Donderdag 24 mei     13.30 uur      Dronryp
Donderdag 24 mei     15.30 uur      St.-Annaparochie
Woensdag 30 mei      15.30 uur      Kollum
Woensdag 6 juni        15.30 uur      Franeker
Woensdag 20 juni      13.30 uur      Surhuisterveen
Donderdag 21 juni       15.30 uur       Buitenpost
Donderdag 28 juni       15.30 uur       De Westereen
Woensdag 4 juli           15.30 uur       Harlingen
Donderdag 5 juli          15.30 uur       Dokkum

Adressen van de bibliotheken staan op www.ontdekdebieb.nl. U vindt hier ook informatie over meertaligheid, een Tomke-kleurplaat, Tomke-radio en nog veel meer.