Uitverkocht Parkontbijt groot succes!

Uitverkocht Parkontbijt groot succes!

HARLINGEN – Afgelopen zaterdag vond voor de 8e maal het Harlinger Parkontbijt in stadspark de Engelse Tuin plaats. Het Parkontbijt is onder de Harlingers en haar bezoekers zo geliefd dat vrijdag voor het eerst in 8 jaar gemeld moest worden dat het uitverkocht was! Klokslag 9.00 uur schoven zaterdagochtend tegen de driehonderd vroege vogels aan om samen te genieten van een heerlijk ontbijt!  

“In 2010 opperden Willard en ik het initiatief om het Parkontbijt te organiseren bij Cor, Wietske, Wil en Sytske, die vervolgens enthousiast ‘Ja, doen!’ zeiden, verteld Karen. Zo’n 30 jaar terug kwam ik op de Nieuwmarkt in Amsterdam een soortgelijk iets tegen. Dit was zo geweldig leuk dat ik het altijd heb onthouden. Toen wij een beetje in het organiseren van evenementen terecht kwamen, borrelde deze belevenis weer op en zo ging het balletje rollen. Het idee achter het Parkontbijt is een plek creëren waarbij alle bevolkingsgroepen, van jong tot oud, zonder onderscheid van sociale klasse of afkomst en al wat daarmee samenhangt elkaar ontmoeten. Met bekenden en onbekenden genieten van de omgeving, de goede sfeer en… van allerlei lekkers op de ontbijttafel.”  

Het aanbod op de ontbijttafel was ook dit jaar weer overweldigend en verrukkelijk! Alles was aanwezig: van vers zomerfruit, fruitsap, zuivel tot heerlijk verse croissants, pistolets, ontbijtgranen, een eitje en een grote keuze aan beleg. Een hele dikke pluim voor de bedrijven die dit aangeboden hebben: Jumbo Olaf Hermus, Albert Heijn Harlingen, Plus Lunenborg, Smeding Groeten & Fruit, Oranka vruchtensap, Hooisma, Hema Harlingen, HoMMM!nga’s Fijne Winkeltje, Ambachtelijke Slager Marten van der Zee, Bidfood en Witte Kas Bloom & Style! Daarnaast ook grote dank voor het stukje ontspanning bij YoY Yoga, de creativiteit van Astrid van Straaten, het springkussen van In4More, de geluidsinstallatie van Teatse Vogelaar, Dorus voor de foto’s, medewerkers groenvoorziening Harlingen, Harlingen Promotion en de inzet van de Harlinger Zeekadetten! Zij hebben er ook dit jaar weer enorm geholpen met de opbouw, dekken en afruimen van de tafels, gasten ontvangen én o.a. het serveren van een kopje koffie! En natuurlijk chapeau voor iedereen die aanwezig was en daarmee het Parkontbijt mogelijk hebben gemaakt! 

Dit was (onze) de laatste keer…

Wij, BENG Evenementen – Karen Brugman en Willard van Grootveld, ‘t Heerenlogement – Wil van de Bos, Ons Food&Wine – Cor en Wietske Boonstra en Eetcafé Nooitgedagt – Sytske Oosterhof hebben besloten dat dit de laatste keer was om het Parkontbijt te organiseren. Het is tijd voor een nieuwe uitdaging, samen hebben we nieuwe plannen en geven na 8 succesvolle jaren graag het stokje over aan een nieuwe enthousiaste organisatie! Voor meer informatie kunnen belangstellenden om het evenement voort te zetten contact opnemen via info@bengevenementen.nl.

BEDANKT!

Wij willen alle sponsoren, vrijwilligers, deelnemers, bezoekers en natuurlijk de organisatie heel hartelijk bedanken voor alles. We kijken terug op een geweldig evenement dat heeft gezorgd voor veel vermaak en gezelligheid. Uiteraard willen we ook alle relaties bedanken die samen met ons dit evenement tot een succes hebben gemaakt.

Foto – Dorus Breidenbach – Fotografiedorus.nl