Verdienstelijk gelijkspel voor Zeerobben in oefen tegen ONS

Verdienstelijk gelijkspel voor Zeerobben in oefen tegen ONS

Foto hierboven: Yander Zandbergen wist al in de 9e minuut te scoren en maakte daarmee zijn 1e doelpunt in het shirt van Zeerobben. (Foto: Bert Drent)

ONS  Sneek – Zeerobben    3 – 3

Voor wat het natuurlijk waard is, maar toch overheerst er tevredenheid bij de staf en spelers van Zeerobben.  Tegen het twee klassen hoger spelende ONS ( derde divisie ) leken de  Harlingers een moeilijke middag tegemoet te treden.

De rust bij de bezoekers ontbrak en druk van de Snekers zorgde er voor, dat Zeerobben nauwelijks aan aanvallen toe kwam. Terecht kon je concluderen, dat het technisch surplus van de thuisclub niet gecompenseerd kon worden door grote inzet van het gehele team. Maar bij een van de spaarzame uitvallen was Higor da Silva dermate storend aanwezig, dat de defensie van de oranjehemden zich verslikte en Yander  Zandbergen  zorgde met een harde schuiver voor de 0 – 1. Kort hierop kreeg rechtsbuiten Musliu   iets te veel ruimte en zijn streep was T

De oefenwedstrijd tegen ONS Boso Sneek betekende ook het weerzien met oud Zeerob Patrick Amels (r) hier samen op de foto met de maker van het 3e doelpunt voor Zeerobben Marijn Helfferich. (Foto: Bert Drent)

heo Nota te veel. Vlak voor rust was het dezelfde speler, die opnieuw fraai ONS op een 2 – 1 voorsprong zette.

In de tweede helft werd er aan beide zijden flink gewisseld. Maar vaste waarden Higor da Silva en Marijn Helfferich lieten zien waarom Zeerobben ook zeker in de eerste klasse zijn partijtje mee zal kunnen blazen. Goed doorzetten van Higor werd beloond met de 2 – 2  en kort daarna na een

vloeiende aanval  rondde Marijn beheerst af met een geplaatste schuiver, 2 – 3 . Toch zou ONS nog terugkomen tot 3 – 3 , na goed voorbereidend werk van de ex- Zeerob Patrick Amels.

Tevredenheid dus ook over de nieuwkomers Zandbergen en Dirk Jan van der Looy en de A-junioren Brent de Groot en Amando Zwart. Voor de komende maand kunnen de mannen van trainer Arjen Postma  en leider Wiebe Attema nog genieten van een lange vakantie en van de toch wel verdiende puntendeling in Sneek.