Vlieland verwelkomt 200.000ste bezoeker van 2016

Vlieland verwelkomt 200.000ste bezoeker van 2016

VLIELAND – Op vrijdag 2 december werd de 200.000ste toerist van 2016 op Vlieland ingehaald met de fanfare: de familie De Vries uit Utrecht. Het eiland passeerde hiermee een magische grens.

“Jarenlang hing Vlieland tegen deze bezoekersgrens aan,” vertelt Rudy Herrema. Als controller bij Rederij Doeksen houdt hij de passagiersaantallen nauwgezet in de gaten. “Met name de afgelopen jaren ging het hard. Van 2003 tot en met 2015 is het aantal toeristen naar Vlieland met maar liefst 23,9% gestegen.” Ter vergelijking: in 2005 bezochten nog ‘slechts’ 150.000 toeristen Vlieland. En vandaag, op 2 december 2016 stapte de 200.000ste bezoeker van dit jaar aan boord.Reden dus voor een feestje. Niet alleen voor Rederij Doeksen, die de overtocht van het gezin gratis aanbood, maar voor heel Vlieland. “Deze
mijlpaal is natuurlijk geweldig,” zegt Annie Beiboer van VVV Vlieland. “Het geeft aan dat Vlieland steeds meer ontdekt en gewaardeerd wordt als vakantiebestemming.” Bang dat het eiland door het groeiende bezoekersaantal het rustige karakter verliest, is ze niet.

Met muziek van de fanfare verwelkomde burgemeester Tineke Schokker-Strampel de familie op Vlieland en overhandigde, geassisteerd door Vlielander mascotte Berry de Cranberry een mand eilander producten, aangeboden door Warenhuis Houter, Slijterij de Branding en Dinges. Ook kreeg het gezin een eilander safari in de Vlielander Tuk Tuk en kan een lekker hapje gegeten worden bij Poffertjeshuis “De Lickebaert”.

De familie uit Utrecht zal dit bezoek aan Vlieland niet snel vergeten! Ze kunnen overigens binnenkort opnieuw van hun lievelingseiland genieten. WestCord Strandhotel Seeduyn deed hen een weekendje Vlieland cadeau en Rederij Doeksen vulde dit aan met nog eens gratis boottickets.

Piet Paulusma besteedt vandaag aandacht aan dit hoogtepunt tijdens zijn dagelijkse weerbericht op SBS 6.

Geef een reactie