Voorbeschouwing fc Harlingen – sc Franeker

Voorbeschouwing fc Harlingen – sc Franeker

HARLINGEN – Voordat de officiële competitieronde weer wordt hervat staan er voor komende zondag 2 inhaalduels op het programma in de 3e klasse A. En 1 van die duels is de thuiswedstrijd fc Harlingen – Sc Franeker. De Franekers sloten 2016 af met een klinkende 6-1 overwinning op het drachtster ONB.

De laatste keer dat fc Harlingen in actie kwam voor de competitie was op 4 december tijdens een uitduel bij vv Warga. Nadat Harlingen op achterstand kwam wist Daniël Matakupan de gelijkmaker te scoren. Want in de 14e minuut kwam de bal op zo’n twintig meter van het Wargadoel in bezit van Ane Schaap. Zijn pass werd door Daniël Matakupan door de benen van de keeper in het doel geschoten en zo werd het 1-1. In de tweede helft van die wedstrijd kreeg fc Harlingen op 20 meter recht voor het doel van Warga een vrije trap na een overtreding. Freek en Janbauke stonden beide bij de bal. Het was de laatst genoemde die trapte en de bal verdween feilloos in de rechter bovenhoek en het stond 1-2 voor fc Harlingen. Een geweldige vrije trap van Janbauke. Maar ook Warga wist nog te scoren en zo eindigde dat duel dan ook in een 2-2.

Vorige week zondag speelde fc Harlingen een oefenduel tegen Renado en dat werd een 3-4 nederlaag. Maar de ploeg van Duco Mulder miste bij dat duel maar liefst 9 basis spelers vanwege werk of wintersport.

Kan Mulder, die overigens zijn contract zag verlengen met nog een jaar, zondag beschikken over weer een compleet 11-tal? Om zo een goed begin te maken van het eerste competitie duel van 2017? U bent van harte welkom, zondag 22 januari om 14.00 uur. De wedstrijdsponsor voor deze wedstrijd is Van der meulen bv uit Sneek en de derby staat onder leiding van de heer Jaap Kingma.

Geef een reactie