Voorstelling Jeugd Dans Opleiding Fryslân

Voorstelling Jeugd Dans Opleiding Fryslân

De Jeugd Dans Opleiding Fryslân organiseert op zaterdagavond 9 juni en zondagmiddag 10 juni haar jaarlijkse Dansvoorstelling in De Harmonie. Een voorstelling met de 70 grootste danstalenten van Fryslân, die worden opgeleid door verschillende zeer ervaren docenten uit heel Nederland. (Foto’s: Johan van der Klauw)

2018, een feestjaar voor Leeuwarden. De jonge danstalenten van de Jeugd Dans Opleiding Fryslân vieren het feestje van Culturele Hoofdstad natuurlijk mee! Op geheel eigen wijze heeft het team van de JDOF de thematiek van Leeuwarden-Fryslân 2018 omgezet naar een prachtige, gevarieerde voorstelling. Durf te dromen, durf te doen, durf anders te zijn vormen de thema’s waarmee het verhaal van LF2018 verteld wordt. De choreografen en dansers zijn hiermee aan de slag gegaan en werden uitgedaagd om buiten de gebaande paden te denken: Buiten de lijntjes! Een grote variëteit aan dansstijlen komt in deze voorstelling aan bod: hiphop, moderne dans en jazz, maar ook invloeden uit Cubaanse dans en klassiek ballet zijn terug te vinden. Een aaneenschakeling van bijzondere, krachtige, mooie momenten, die door de leerlingen worden uitgevoerd.

Jeugd Dans Opleiding Fryslân is een ambitieuze dansopleiding voor jonge, getalenteerde dansers uit Friesland. De opleiding bestaat uit een voorbereidend jaar en drie lesjaren waarin de dansstijlen klassiek ballet, moderne dans en jazzdans de basis vormen, aangevuld met diverse stijlen als werelddans, dansexpressie en hiphop. Daarnaast is dit seizoen gestart met een pilot die ‘3+ groep’ wordt genoemd. De leerlingen in deze groep zijn al wat ouder en hebben veelal de JDOF afgerond en/of volgen de MBO D’Drive dansopleiding van het Friesland College. Alle lessen bij de JDOF worden gegeven door vakspecialisten met veel ervaring, die het jonge danstalent tot volle bloei weten te brengen. Jaarlijks vinden er in april audities plaats voor geïnteresseerde jongeren tussen de 12 en 14 jaar.

Meer informatie over de JDOF en de voorstelling op www.jdof.nl