Vuurzee roeit de Zwolse grachtenrace!

Vuurzee roeit de Zwolse grachtenrace!

Zaterdag 16 juni om 07.15 verzamelden we weer bij de jachtwerf waar de sloep al op ons stond te wachten. Nadat we allemaal een plekje in het busje hadden gevonden konden we vertrekken. Op naar Zwolle! Na de HT was dit weer de eerste wedstrijd waaraan we deelnamen.

Om 11.07 uur mochten we van start. We startten tegelijk met de Lemster Leeuwkes die we al snel achter ons lieten. De thuisblijvers konden ons tijden de race volgen via een GPS- tracker. We hadden gelijk al door dat het een warme race zou worden. Er stond weinig wind maar gelukkig bleef het zonnetje wel achter de wolken. 

De fontein die we onderweg tegen kwamen zag er dan ook wel erg verleidelijk uit om even onderdoor te roeien. Er werden drie rondes om de stervormige binnenstad geroeid en aantal kilometer over het Zwarte Water in totaal ongeveer 16 km. Het keerpunt van de route vond plaats onder de Mastenbroekerburg nabij Jachthaven De Hanze in Holtenbroek. De vele bochten en bruggen in het parcours waren een extra uitdaging en zo ook voor onze stuurman Patrick die ons er overigens prima doorheen stuurde. Het zorgt altijd weer voor een stukje spanning wanneer je een sloep inhaalt of wordt ingehaald op een smal stukje. 

Na 1 uur en 57 minuten kwamen we over de finish. Een prima tijd gezien de route en de warmte. Een welverdiend verkoelend drankje ging er bij ons allemaal wel in! De nodige blaren door het warme weer kwamen wel weer te voorschijn.

Nadat we in de tweede klasse altijd dichtbij of in de prijzen vielen werden we nu 15e in de eerste klasse. Met een wattage van 42,37. De komende tijd gaan we er met z’n allen hard voor trainen om ook in de eerste klasse van ons te laten horen! Op 1 juli zijn we te vinden in Terherne.