VVH dames 1 komt net te kort tegen Makkum

VVH dames 1 komt net te kort tegen Makkum

HARLINGEN – Op vrijdag 20 januari namen de dames van VVH het op tegen de koploper van de poule, Makkum dames 2. Dit beloofde een lastige wedstrijd te worden. Helaas was het team ook niet compleet. Één van onze belangrijke buitenaanvalsters, Nienke Marije Schaaf-Kwast, was op wintersport. Hierdoor werd de volgende opstelling bedacht door onze trainer en die dag coach Ous: Anna Schurer en Iris Hooghiemster als buitenaanvallers, Jetske Leijenaar en Regina van der Kooij als onze mids, Yvette Meirink als onze spelverdeler en Merle Santema op de diagonaal.

De eerste set begon VVH erg sterk. We lieten ons niet weg spelen door de nummer één en hielden voet bij stuk. VVH maakte veel punten door slim te spelen en te anticiperen op de ballen van de tegenstander. Helaas door vele serve fouten kwam Makkum toch dichtbij. Het einde van de set werd erg spannend doordat de Harlingers en de Makkumers maar een puntje verschilden. Jammer genoeg kwamen de dames van Harlingen net te kort en won Makkum met 24-26 de eerste set.

VVH ging met een goed gevoel de tweede set in, want deze set zouden we pakken! De set begon hetzelfde als de eerste set, VVH was sterk maar maakte veel serve fouten. Ook de scheids zat ons tegen, die had een bril op zonder sterkte want die zag niks. Voetfouten, netfouten en ga zo maar door, werden niet afgefloten door de scheids, wat vooral in het voordeel van Makkum was. Ook in deze set kwam VVH aan het einde net te kort en verloor met 19-25.

In de derde set lieten de dames van VVH het hoofd niet hangen, wij waren vastberaden om tenminste een set te pakken van de koploper. Echter waren de dames van VVH erg gefrustreerd en lieten de pass links liggen. Deze kwam niet meer aan bij onze spelverdeelster Yvette Meirink waardoor de aanval er ook niet meer uit kwam. Er was nog geprobeerd het spel om te draaien door Marieke Sinnema te wisselen voor Yvette Meirink, maar helaas kwam de pass nog steeds niet aan. Het was duidelijk te zien dat de Makkumers sterker waren in deze set dan de dames van Harlingen. Deze set verloren wij dan ook met 13-25.

De laatste set gingen wij toch met volle hoop in. Helaas was de frustratie van elke keer net niet winnen te groot en speelde VVH gewoon erg slecht. Wat ons ook nog tegenzat was de blessure van Regina van der Kooij in haar rug. Zij moest er worden uitgewisseld. De neerwaartse trend die te zien was in ons puntenaantal zette voort en VVH verloor met 10-25 van Makkum.

Dit jaar hebben wij verloren met 4-0 tegen de Makkumers, maar volgend jaar zijn wij vastberaden om van ze te winnen! Dit verlies heeft ons wel uit het linker rijtje gehaald. Gelukkig staan wij dichtbij de andere teams dus kunnen wij alsnog in het linker rijtje komen. De volgende wedstrijd is dinsdag 7 februari om 19:30 tegen de nummer 2, VoVeSa dames 1, in Harlingen. Kom ons vooral aanmoedigen zodat wij deze keer wel kunnen winnen van een team dat hoog staat!

Geef een reactie