Zaterdag 1 december smakelijke snert dag in de “Haven”

Zaterdag 1 december smakelijke snert dag in de “Haven”

Het is al een traditie… In de wintermaanden een smakelijke snert dag!

Kom zaterdag 1 december a.s. naar het kerkgebouw/vergadercentrum van “de Haven”, Noorderkade 2 te Harlingen.  Van 11.00 – 13.30 uur is er gelegenheid om samen gezellig te eten even een praatje te maken. Ook dit keer maakt de plaatselijke slager overheerlijke snert klaar en natuurlijk zijn er ook weer verrukkelijke eigen gemaakte pannenkoeken.Jong en oud van harte welkom, de toegang is gratis.

Een vrijwillige bijdrage is van harte welkom en al het geld komt ten goede aan Marlies Steert. Deze voormalige – 26 jarige – Harlingse heeft haar onderwijsdiploma gehaald aan de PABO te Leeuwarden en geeft nu met veel plezier les aan de Koningin Wilhelminaschool te Leeuwarden. Afgelopen zomer heeft ze vrijwilligers werk gedaan in Tanzania . Zij verbleef in een kinderopvang/school voor kinderen in de leeftijd van 2 t/m 12 jaar. Het is een prive school/opvang welke geen overheidssteun krijgt en afhankelijk is van donaties en hulp van vrijwilligers. Alle kinderen zijn welkom, ook de kinderen waarvan de ouders geen schoolgeld kunnen betalen.  Zij ontvangen hier onderwijs en voedsel. De oprichter en directeur van de Rocklandschool vangt daarnaast  samen met zijn vrouw 14 kinderen op die wegens allerlei verschillende omstandigheden niet meer thuis kunnen wonen

Het plan van Marlies is om komende zomer weer naar Tanzania te gaan, les te geven en de leerkrachten aldaar te ondersteunen en trainingen aan hen te geven.Het zou fijn zijn dat we door de opbrengst van deze Smakelijke Dag, Marlies een mooi geld bedrag mee kunnen geven voor dit mooie doel.