Zeerobben actief het nieuwe jaar in

Zeerobben actief het nieuwe jaar in

Op de foto: Voorzitter Johannes Woudstra spreekt de aanwezigen toe op de nieuwjaarsreceptie van Zeerobben die ook dit jaar weer goed bezocht werd. (Foto: Frans Bode)

HARLINGEN – “Never a dull moment; zo denken we graag”, aldus voorzitter Johannes Woudstra afgelopen zaterdag tijdens de druk bezochte nieuwjaarsreceptie in clubhuis De Robbenplaat op het Oostersportpark. Zelf was hij in de nacht voor de receptie met de spelers, staf sponsoren en enkele vrijwilligers teruggekeerd van het trainingskamp in Spanje. Het derde in successie en ook nu weer kon worden teruggekeken op een geslaagde missie. Een mooie balans tussen sportieve inspanning (trainen en een oefenwedstrijd tegen de semiprofs van cf de Denia) enerzijds en ontspanning anderzijds. En dat alles onder perfecte weersomstandigheden.

Een verslag en maar liefst een kleine 400 foto’s zijn te lezen en te zien op de vernieuwde website www.zeerobben.nl. Die nog altijd zeer druk bezochte site bleek in december onherstelbaar te zijn geïnfecteerd en Woudstra sprak dan ook zijn bewondering uit voor Dirk Bouma die in no time een nieuwe site uit de grond stampte met behoud van de goede en gewaardeerde functies van de oude site. Zo konden de belevenissen van de A-selectie in Spanje via die site en het twitter account van Zeerobben dan ook bijna live gevolgd worden.Voorafgaand aan de nieuwjaarsreceptie werd op het Oostersportpark het jaarlijkse Appelflappentoernooi gehouden. Met ruim 70 voetballers was de deelname weer prima te noemen en kort voordat de receptie van start ging konden Wiebe Attema en Richard van der Kooi de door Bakkerij Overzet gesponsorde Appelflappen uitreiken aan de winnaars.

Daarna was de beurt aan de voorzitter om het jaar in te leiden en vooruit te blikken op wat Zeerobben in 2017 zoal te wachten staat. In ieder geval “never a dull moment” dus, want na de al genoemde eerste activiteiten dendert Zeerobben op 14 januari alweer door met het Darts Toernooi. Ook blikte Woudstra vooruit op een sprekersavond op 1 maart in De Robbenplaat. Dan komt presentator en sportcommentator Geert van Tuinen van Omrop Fryslân op uitnodiging van de Businessclub en de Vriendenclub van Zeerobben naar Harlingen. Vast en zeker met een koffer vol anekdotes en belevenissen langs de vele stadions en sportvelden in Nederland.
In de maand maart zal Zeerobben ook weer een Doelpuntactie houden in een poging het grote succes van vorig seizoen nog te overtreffen. Woudstra wees daarbij op de noodzaak van het houden van acties om zo de exploitatie van een actieve club als Zeerobben rond te krijgen.

Natuurlijk bleef ook de kunstgrasproblematiek niet onvermeld. Zeerobben is blij en opgelucht over de positieve uitkomsten van het RIVM onderzoek, maar blijft natuurlijk waakzaam op vervolgonderzoeken die nog zullen plaatsvinden. In dit verband wees Woudstra ook op het belang van gezamenlijk optreden met de Gemeente en de fc Harlingen in kwesties als deze.

En er was nog een issue waarbij de voorzitter nadrukkelijk de aanwezige vertegenwoordigers van de Gemeenteraad en het College aansprak. De zeer waarschijnlijk compleet nieuwe opzet van het Pupillenvoetbal vanaf het seizoen 2017/2018. Dat gaat al in augustus 2017 spelen en de voorbereidingstijd vanaf het beslismoment naar de definitieve invoering is dus zeer kort. Belangrijkste wijziging is wel de indeling op basis van geboortejaar. Pupillen spelen daardoor altijd tegen leeftijdgenoten en het soms oneerlijke verschil tussen “eerstejaars” en “tweedejaars” is daarmee verleden tijd. Daarnaast gaan pupillen in kleinere teams en op kleinere veldjes 4 tegen 4, 6 tegen 6 en 8 tegen 8 spelen, met kleinere doelen en aangepaste spelregels.

Het gevolg laat zich raden: meer teams, meer leiders/trainers, meer wedstrijden, meer scheidsrechters. En voor wat betreft de accommodatie meer benodigde kleedruimtes, aanvullende belijning op de velden, meer (verplaatsbare) doeltjes en spelmaterialen. Het zal weer het nodige vragen van de organisatie van de vereniging, maar vooral ook effect hebben op de infrastructuur op het sportcomplex en dat is dan met name het aspect waar ondersteuning door de Gemeente om de hoek komt kijken. De Harlinger politiek is gewaarschuwd.

In 2016 heeft Zeerobben de eerste schreden gezet op weg naar de gezonde kantine. Dat project wordt in 2017 verder opgepakt, ook in combinatie met de zogenaamde Teamboxen, waarbij jeugdspelers na de wedstrijd gezond fruit krijgen aangeboden om hen zo te proberen af te houden van de aanschaf van suikerrijke etenswaren en/of dranken. Dit project gaat in samenwerking met de KNVB uitgevoerd worden door de groothandels van de Sligro, met uiteraard als leverancier niet toevallig Zeerobben’s hoofdsponsor Smeding Groenten en Fruit.

Tot slot blikte Woudstra vooruit op de sportieve verwachtingen en hij deed dat met name door ook in te zoomen op de reeds gestarte voorbereidingen op de invulling van de technische staf voor het nieuwe seizoen 2017/2018, zowel bij de senioren als ook bij de jeugdafdeling. Zeerobben heeft daarop een duidelijke visie op weg naar 2020 en dat zal ook zijn weerslag hebben op de verdere ontwikkeling van de trainersstaf en de aanpak van de jeugdopleiding. Binnekort is meer nieuws daaromtrent te verwachten.

Kortom, ook in 2017 “never a dull moment” bij het altijd bruisende Zeerobben.

Geef een reactie