Zeerobben laat in spektakelstuk twee punten liggen tegen Winsum

Zeerobben laat in spektakelstuk twee punten liggen tegen Winsum

Zeerobben – Winsum   2 – 2

Je zal maar een toevallige bezoeker van het duel op het Oostersportpark zijn geweest, dan heb je een heerlijk voetbal gevecht gezien met wisselende kansen voor beide doelen. Bovendien viel er op voetbaltechnisch gebied ook het één en ander te genieten. De eindstand geeft achteraf bezien toch wel een enigszins vertekend beeld. De bezoekers knepen hun handjes dicht, omdat de thuisclub niet de genadeklap gaf. Want de kansen op het doel van de sterk keepende Bouwman regen zich aanéén in de spannende slotfase, waarin bij een uitval de Groningers ook zomaar met drie  punten huiswaarts hadden kunnen keren.Foto: Kristian Feenstra bekroonde zijn goede optreden met 2 doelpunten.   Hier is hij op weg naar de 1-1. In de 2e helft scoorde hij uit een strafschop de 2-2. (Foto: Frans Bode)

Zeerobben kwam sterk terug na overwicht Winsum

Het eerste gevaar kwam van de Zeerobbenzijde.  Het treintje over rechts met Dylan Drent als aangever en Brent De Groot als gever van de voorzet werd niet beloond met een doelpunt. Hierna nam Winsum het heft in handen en moesten de groenwitten terug. Twee keer verrichtte Jacob de Vries de noodzakelijke reddingen en hield de nul. Toch kwamen de Winsumers terecht op voorsprong uit een tegenaanval voorafgaande aan een grote kans voor Patrick Amels na een verre ingooi van Drent doorgekopt door Pieter Westra. Wakker geschud kwam Zeerobben met sterk voetbal terug en wist het sterke collectief van de tegenpartij herhaaldelijk te breken. Uit corners kwam Jordy Torenbeek telkens net te kort en na een rush kogelde Dylan Drent op de vuisten van de keeper, waar iedereen al juichte voor een doelpunt. De aanvalsdrift werd in de 32 e minuut beloond met een heerlijk doelpunt van de weer aardig opdreef zijnde Kristian Feenstra. Na  een combinatie door het hart van de defensie met Patrick Amels, omspeelde Feenstra de doelman en scoorde de verdiende 1 – 1 . Een bombardement van kansen werd afgevuurd op het vijandelijke doel, maar Yander Zandbergen, Higor da Silva en Jordy Torenbeek vonden keer op keer de sterke keeper van Winsum op hun pad. Dylan Drent leek in een 100% positie de voorsprong te pakken, opnieuw was Bouwman de baas. In plaats van een ruime voorsprong, bleef het bij 1 – 1 .

Alleen het geluk in de afwerking ontbreekt nog

De tweede helft was koud begonnen of Zeerobben keek opnieuw tegen een achterstand aan. De gasten hadden maar weinig kansen nodig, dat bleek ook bij de 1 – 2 . Met een man in de rug ontving Krohne de bal en draaide verrassend weg,  Jacob de Vries kansloos latend. Hierna herpakten de gastheren zich vastberaden en beheersten de rest van de wedstrijd. Met een enorme drive om een goed resultaat neer te zetten werd elk duel met volle inzet aangegaan. Na een uur spelen kwamen de Harlingers terecht op 2 – 2. Opnieuw in één-tweetje met Amels kreeg  Kristian Feenstra de vrije doortocht naar de zestien. Net binnen de lijnen van het strafschopgebied werd Kristian gevloerd. Hij benutte de toegekende penalty feilloos. Maar Zeerobben voelde, dat er meer in zat dan dit ene punt en zette alles op de aanval om de drie punten in Harlingen te houden. Yander  Zandbergen had de doelman bijna op de knieën met een fraai gericht schot in de boven hoek, net nog over getikt. De moegestreden Higor da Silva werd vervangen door David van der Pol en kort hierop kwam Julian Zeinstra  voor de kilometervreter Yander Zandbergen. De aanvalsgolven van de groenwitten duurden het restant van de wedstrijd voort, telkens dichtbij maar geen geluk in het laatste zo belangrijke tikje. Gedesillusioneerd zakten de spelers van trainer Postma na het eindsignaal op de grasmat, twee punten te weinig.

Lekkere pot voetbal

Een bewogen maand november kreeg op de eerste zaterdag in december een vertrouwenwekkend vervolg. Tegen een sterke tegenstander uit de kop van de ranglijst liet de equipe  van Postma/ De Groot zijn tanden zien en kwam twee keer sterk terug na een achterstand. De kers op de taart, drie punten, ontbrak er nog aan. Maar de talrijke toeschouwers hebben een enerverend duel gezien, met bij tijden prima voetbal. Volgende week staat PKC uit op het programma.

Scoreverloop : 0 – 1 Rogier Krohne ( 23 min. ); 1 – 1  Kristian Feenstra( 32 min.); 1 – 2 Maikel Hoormann ( 46 min. ) ; 2 – 2 Kristian Feenstra ( 60 min. penalty. )

Zeerobben : Jacob de Vries; Brent de Groot; Jordy Torenbeek; Pieter Westra; Godert Attema; Albert Beuker; Kristian Feenstra; Yander Zandbergen ( David van der Pol 70 min.); Dylan Drent; Higor da Silva ( 75 min. Julian Zeinstra ) ; Patrick Amels