Zeerobben op trainingskamp

Zeerobben op trainingskamp


In alle vroegte vertrekt vrijdagochtend aanstaande de A-selectie van Zeerobben voor een 5-daags trainingskamp aan de Spaanse Costa Blanca. Het is alweer de vierde achtereenvolgende keer dat Zeerobben daar neerstrijkt om zich voor te bereiden op de tweede seizoenshelft, die op 27 januari zal beginnen met een thuiswedstrijd tegen Noordscheschut.

Voetbaltechnisch zal het trainingskamp dit jaar mogelijk vooral staan in het teken van herstel van veel spelers. Weer fit worden, is het thema. De selectie wordt geteisterd door veel blessureleed en haalde op het tandvlees de winterstop, zij het wel met een klinkende zege uit bij Blauw Wit. En zoals het eindigde, zo wil Zeerobben op 27 januari ook graag weer starten tegen het krachtige Noordscheschut. Dat betekent in januari herstellen, fit worden en weer op conditie geraken. Hoe kun je dan beter starten dan met een trainingskamp onder de Spaanse zon?

Mede vanwege de blessures staat er deze keer naast de trainingen in het inmiddels als thuishaven beschouwde stadionnetje van CF Denia slechts één oefenwedstrijd op het programma. Deze wedstrijd zal worden gespeeld tegen Stormvogels uit IJmuiden, momenteel koploper in de derde klasse B van district West 1. Zij verblijven toevallig in dezelfde periode in de buurt, namelijk in Benidorm, daar waar zich ook al in dezelfde periode sc Cambuur bevind. Daar zal de wedstrijd ook worden gespeeld op hun trainingsaccommodatie.

Natuurlijk zijn trainen en oefenen het hoofddoel van het trainingskamp. Maar in het kader van teambuilding is ook gedacht aan nevenactiviteiten. Zo staat de zaterdag geheel in het teken het bezoek aan de competitiewedstrijd Valencia – Girona uit de Spaanse Primera Division, is er een golfclinic, wordt gezamenlijk Valenciaanse Paella gemaakt en wordt het verblijf als gebruikelijk afgesloten met een Bonte Avond, door velen ook gezien als het hoogtepunt van het kamp.

Naast de eigen bijdragen van de spelers, staf en vrijwilligers die meegaan wordt het trainingskamp van Zeerobben mogelijk gemaakt door sponsoren. De meeste van deze sponsoren reizen zelf ook mee naar Denia en maken het programma van de selectie grotendeels mee. Voor hen is er echter ook een schaduwprogramma met enkele golf-, ontspannings- en netwerkactiviteiten. Onder deze sponsoren is ook Cornelis Vrolijk, al dan niet toevallig ook de hoofdsponsor van oefentegenstander Stormvogels uit IJmuiden. Cornelis Vrolijk is tevens lid van de Businessclub van Zeerobben welke op haar beurt weer hoofdsponsor is van het trainingskamp, met daarnaast ook Boers Holding Harlingen BV, Arends Scheepvaart, JR Shipping, Koninklijke Sjouke Dijkstra, JW van Stee Offshore, Smeding Groenten en Fruit, Assurantiebedrijf Froonacker (Franeker), Van der Ploeg Schilderwerken, Kieftenburg Boomsma BV (Pingjum), Autorijschool Hendrik van der Pol, POL Taxi en De Witte Bouw 2000.

Niet onvermeld mag blijven dat er ook een bijzondere gast meereist, namelijk de winnaar van Rijd je Rijk, de fondsenwervingsactie van de selectie ten behoeve van het trainingskamp. De Solex kwam tijdens de Oudejaarsinstuif van Zeerobben tot stilstand op de coördinaten van het vak met lotnummer 343. En dat bleek in bezit van oud-trainer Inne Schotanus. Velen vermoedden doorgestoken kaart, maar daar was geenszins sprake van. Het lot werd eerlijk en ten overstaan van alle aanwezigen op de Oudejaarsinstuif getrokken door Erelid Klaas Abma. De winnaar mocht kiezen tussen €400 in cash of gratis meereizen naar Denia. Inne Schotanus heeft het trainingskamp tweemaal meegemaakt en hoefde dan ook niet lang na te denken.