Zeerobben stapt na 2e overwinning het KNVB – Bekertoernooi binnen

Zeerobben stapt na 2e overwinning het KNVB – Bekertoernooi binnen

GAVC – Zeerobben 0 – 2 (voorronde Bekertoernooi)

Mooi was het over het algemeen niet op deze gure vrijdagavond in Grou. De verdiende winst vergoedde echter veel. De vaste schare supporters van Zeerobben 1 werden warmer van de hete koffie dan van het vertoonde spel. Toch viel er zo nu en dan nog wel wat te genieten en werd er ook hard gewerkt om dit positieve resultaat te behalen.Rommelig, maar 2 keer scoren

Het eerste kwartier was voor de thuisclub. De Harlingers werden overtroefd door het felle spel van hun tegenstander. Passes kwamen niet aan er was geen moment van rust aan de bal. Veel spelers hadden hun draai nog niet gevonden. Gelukkig voorkwamen het centrale verdedigingskoppel Westra/Torenbeek en de foutloos keepende Theo Nota een vroege achterstand. Halverwege de eerste helft kwam Zeerobben op fortuinlijke wijze op een 0 – 1 voorsprong. Op een inzet David van der Pol verdween de bal in een kluts over de doellijn door een eigen speler van GAVC. Na dit doelpunt hoopte je op een verbetering, maar er viel nog geen lijn te herkennen in het spel van de equipe van trainer Postma. Toch wisten de groenwitten hun voorsprong uit te bouwen naar 0 – 2 . Een vrije trap ( Kristian Feenstra )op 25 meter van het doel werd door de doelman niet goed verwerkt en Pieter Westra was er als de kippen bij om af te drukken.

Meer lijn in het spel, maar geen doelpunten

In de tweede helft zag je de hand van Postma toch zo nu en dan terug op het veld. Men vond elkaar wat gemakkelijker en pakte de wedstrijd energieker aan. Kleine kansen deden zich voor, maar de genadestoot werd niet uitgedeeld en dus bleef het nog oppassen. Een kwartier voor tijd had GAVC de grootste kans op een aansluitingstreffer. Met kunst en vliegwerk werd deze nog voorkomen en ging het duel als de bekende nachtkaars langzaam uit.

Door dankzij winst Sint Anne in Stiens

Zaterdag zorgde de 0 – 1 winst van Sint Annaparochie in Stiens er voor, dat zowel Sint Anne als Zeerobben doorgaan en in de koker van het KNVB – Bekertoernooi belanden. Beide teams zijn voor GAVC en Stiens niet meer te achterhalen.

Scoreverloop : 0 – 1 ( 25 m. eigen doelpunt) ; 0 – 2 ( 37 m. Pieter Westra)

Zeerobben : Theo Nota; Brent de Groot; Pieter Westra; Jordi Torenbeek; Godert Attema ( 60 m. Pim Bleichrodt); Kristian Feenstra; Patrick Amels ( 72 m. Albert Beuker); Dylan Drent; Julian Zeinstra ( 60 m. Higor da Silva ); Marcel Visser; David van der Pol