Zeerobben tot laatste minuut spannend tegen koploper HZVV

Zeerobben tot laatste minuut spannend tegen koploper HZVV

Zeerobben – HZVV   1 – 2

Bovenstaande kop mag de indruk wekken, dat Zeerobben de gehele wedstrijd kansrijk was. Maar daarvoor waren de Hoogeveners echt te sterk. Ze verzuimden in de tweede helft afstand te nemen en hielden daardoor voor de thuisclub de hoop op een gestolen puntje. En met wat mazzel was dat in de laatste minuut nog gelukt ook.Zeerobben laat kansen liggen, HZVV niet

Vanaf de aftrap liet HZVV er geen gras over groeien en zette de verdediging van de gastheren zwaar onder druk met als doel een snelle voorsprong. Dat dit lukte was mede dankzij minder sterk optreden in de defensie, waardoor de voorzet van links eenvoudig ingetikt kon worden door  Romana Djababoe. Het initiatief bleef bij de bezoekers, maar in de spaarzame uitvallen kreeg Zeerobben toch kansen op de gelijkmaker. De als rechtsbuiten opererende David van der Pol ( Dylan Drent raakte kort voor de wedstrijd geblesseerd) kwam twee keer goed door en met prima voorzetten plaatste hij kort na elkaar Marcel Visser  ( net naast ) en Yander Zandbergen ( net over) in kansrijke positie voor het doel. Ook de gasten kwamen in de persoon van Yoran Popovic nog in scoringspositie. Toch kwam de tegenstander kort voor de rust verdiend op 0 – 2 . Kelly Joao, ingevallen voor Luke Millar ( na 10 minuten liesblessure ), haalde de achterlijn. Zijn voorzet  werd bekwaam binnengeschoten door opnieuw Djababoe.

Laatste fase kreeg HZVV alsnog mes op de keel

Enkele omzettingen in de opstelling van Zeerobben zorgden in ieder geval het eerste deel van de tweede helft voor een optisch overwicht. De tegenaanvallen van HZVV waren echter gevaarlijker dan de kleine mogelijkheden van de thuisclub. In plaats van de voorsprong te vergroten lieten de opponenten de Harlingers hoop houden op de aansluitingstreffer. Die kwam er dan ook 8 minuten voor het einde. Daarvoor was Zeerobben al en paar keer gevaarlijk doorgebroken, maar wist doelman Streutker de nul nog te houden. Hoop in de harten van alles wat Zeerobben een warm hart toe draagt vlamde weer op, toen David van der Pol vanaf rechts de blonde kruin van Patrick Amels vond en deze koppende doel trof. Met nog een kleine tien minuten op de kolk speelden de groen witten  “Va banque” Een explosie van aanvallen rolde op het vijandelijke doel, maar met kunst en vliegwerk behield de kampioenskandidaat  de krappe voorsprong.Jordy Torenbeek en Pieter Westra zorgden in de lucht voor gevaar. Helaas was de tijd te kort om nog een puntje te pakken. Dat was ook te veel geweest, zeker gezien de kansen, die HZVV in deze periode nog kreeg, maar weer niet benutte.Het bleef tot de laatste minuut spannend, dankzij de gemiste kansen van de bezoekers uit Hoogeveen.

Recupereren op het Spaanse strand

Het verlies tegen een superieure tegenstander als HZVV moetje incalculeren. Ze vonden elkaar gemakkelijker en bij Zeerobben ontbrak de rust om onder druk van de opponent uit te spelen. De Harlingers zijn, als we bijna halverwege de competitie zijn, op een plek net boven de gevarenzone terecht gekomen. De verwachtingen van het inpassen van de “nieuwkomers”,Patrick Amels, Jordy Torenbeek en David van der Pol, waren misschien wel  te hoog ingeschat. Daar staat dan wel tegenover, dat Zeerobben met aantrekkelijk voetbal  in een aantal duels onnodig belangrijkepunten heeft laten liggen. Eerst maar eens de feiten op een rijtje zetten en dan na de feestdagen op naar de Spaanse kust bij Valencia voor de verdiende teambuildingsactiviteiten. En dan gaan we ervan uit, dat 19 januari Zeerobben weer helemaal klaar is voor het tweede bedrijf, te beginnen uit tegen het verrassend sterk teruggekomen Broekster Boys.

Scoreverloop : 0 – 1 Romano Djababoe ( 5 min.); 0 – 2 Djababoe ( 40 min.) 1 – 2 Patrick Amels ( 81 min.)

Zeerobben : Jacob de Vries ; Brent de Groot;  Pieter Westra; Jordy Torenbeek; Godert Attema ( 75 min. Armando Zwart ) ; Kristian Feenstra; Marcel Visser; Yander Zandbergen; Higor da Silva ( 46 min. Julian Zeinstra) ; David van der Pol; Patrick Amels