Zeerobben uitgerust naar Stiens

Zeerobben uitgerust naar Stiens

Voorbeschouwing Stiens – Zeerobben

HARLINGEN – Na een geweldige reeks overwinningen kwam Zeerobben plotsklaps op kop in de tweede klasse I Dankzij puntenverlies van Hardegarijp en winst , soms bij de helsdeuren weg, in de uitwedstrijden  tegen De Wâlde, Nijland  en Broekster Boys nam de equipe van trainer Postma de leiding over van de grote concurrent Hardegarijp. En laat de toenmalige leider nou precies tegen Stiens thuis tegen deze onverwachte, cruciale nederlaag oplopen. Ook Veenwouden vond in Stiens zijn Waterloo. Twee koplopers dus onderuit tegen de tegenstander van aanstaande zaterdag. Een betere waarschuwing kan Zeerobben eigenlijk niet krijgen. Stiens nog niet geheel veilig, doet ook nog mee om de derde periode. Het kan soms raar lopen in deze competitie.   In het spoor van beide koplopers volgt Be Quick Dokkum op slechts drie punten achterstand.

In de thuiswedstrijd wonnen de Harlingers ruim van de komende opponent, maar in de verslaggeving kun je tussen de regels door lezen, dat Stiens ook prima kan voetballen. Met wisselend succes heeft de debutant uit de derde klasse B zich gemanifesteerd, maar ze kunnen in de toekomst wel uitgroeien tot een stabiele tweede klasser. Om geheel zorgen vrij te zijn zullen ze nog wel een paar punten bij elkaar moeten sprokkelen. Zij zullen dan ook alles op alles zetten om het Zeerobben zo moeilijk mogelijk te maken en eventueel punten af te snoepen. De twee wedstrijden na het duel van zaterdag zijn tegen naaste concurrent CVVO en uit tegen de Wâlde.  Het wordt dus nog spannend in de laatste fase van de competitie, zowel boven in als in de degradatiezone.

Zeerobben zal met de bijna volledige selectie uitgerust na een vrij weekend naar Stiens kunnen af reizen. Ze zullen hun huid duur gaan verkopen. Het is van belang, dat vanaf het eerste fluitsignaal op scherp zullen moeten staan. Aan de technische staf de taak om dat te realiseren en de elf tot op het bot gemotiveerd  het duel te laten  spelen. Gemakkelijk wordt het niet, daarvan getuigen de boven omschreven  nederlagen  van de toenmalige koplopers. Toch moet Zeerobben blijven winnen om de concurrentie het hoofd te bieden. Met de steun van het meegereisde publiek uit Harlingen belooft het een interessante pot te worden.

Programma van zaterdag 22 april :

22 april 2017 
CVVO Nijland
Hardegarijp Grootegast FC
Joure SC Wâlde De
Meppel FC VVI
Stiens SC Zeerobben
TONEGO Be Quick Dokkum
Veenwouden SC Broekster Boys

 

Geef een reactie