Zeerobben verliest van een effectief PKC

Zeerobben verliest van een effectief PKC

PKC’83 – Zeerobben  4 – 2

Zo deprimerend de omstandigheden op sportpark  De Kring onder rook van Groningen waren, zo deprimerend was ook de uitslag voor de Harlingers. De net even “tûkere “Groningers spelen de Friezen naar een terechte nederlaag. Voetballend deden de ploegen eigenlijk niet voor elkaar onder, maar in de voorste linie van PKC lopen een paar slimme jongens en die maakten het verschil. Om een vergelijk te maken met de vorige confrontatie, misschien niet helemaal terecht, bood Zeerobbenmeer tegenstand en met wat geluk, maar ja …….Perspectief

Het eerste kwartier was er over en weer dreiging, maar lieten beide kemphanen hun tanden nog niet zien. Na een vrije trap van de fel gekleurde oranjehemden kwam de afvallende bal op de zestien voor de voeten van de gevaarlijk Bryan Inge. Hij mocht ongehinderd aanleggen en schoot raak in de hoek, Jacob de Vries kwam een vingerlengte te kort. Hierna probeerden de groenwitten het wel. Juist dat laatste zetje ontbrak nog. Geheel onverwachts kwamen de PKC-ers op 2 – 0. In een aanvallende stelling werd de bal knullig op het middenveld verspeeld en in drie keer de bal raken stond uiteindelijk Koen Hateboer vrij voor doelman De Vries en kon de hoek uitkiezen.  Niet in overeenstemming met de verhouding binnen het veld, wel doeltreffend uitgespeeld. Het leek, dat Zeerobben met een naargeestige twee-nul achterstand de box moest opzoeken. Uit het niets kregen Patrick Amels en Dylan Drent in de combinatie tot de zestien vrije doortocht. Met een geplaatst schot met zijn “sûkelade poat” verdween de bal wonderschoon in de kruising ( op tv zou de goal wel 10 x worden herhaald). Met 2 – 1 rusten biedt perspectief.

Foto: Bert Drent

Deksel op de neus

Met een sterk aanvallend Zeerobben leek de gelijkmaker een kwestie van tijd. Telkens wist de defensie van PKC de aanvalsgolven nog hoofd te bieden. Bovendien stak hun doelman, Ben Meedendorp, in blakende vorm en wist zeker met fabelachtige reddingen treffers  te voorkomen. Yander Zandbergen rekende al op een score, ten koste van wederom een corner bracht de goalie redding. Brent de Groot pikte van 30 meter de bal op en zijn voorzet werd door Jordy Torenbeek binnengekopt, maar opnieuw was Meedendorp de baas. Om nog meer druk te zetten was Marcel Visser al ingevallen, David van der Pol mocht het na 70 minuten ook nog proberen. Zoals wel vaker in het voetbal, brak deze aanvallende impulsen de Harlingers op.  In de omschakeling scoorden de gastheren twee keer kort achter elkaar en leek de wedstrijd gespeeld.  Toch veerde de aanhang van bezoekers in de 82e minuut nog op. Een aanval uit het boekje met als aangever van de achterlijn Dylan Drent en als afmaker David van der Pol, betekende 4 – 2 . Het geloof in een beter resultaat was weer terug, maar de tijd was te kort om de aansluiting te realiseren. Al waren daarvoor nog wel de mogelijkheden geweest. De correct fluitende J. van Dijk maakte bij de invallende duisternis een einde aan deze sportieve strijd op een hobbelige en nat veld met achteraf bezien een terechte winnaar.

Er was gehoopt op meer

Het zit Zeerobben in deze fase niet mee. Met veel inzet  en toch ook wel weer bij vlagen goed voetbal moest het team van trainer Arjen Postma het hoofd buigen voor de runner-up PKC’83. Met  voor de winterstop nog een laatste duel voor de boeg thuis tegen de koploper HZVV is de plek op de ranglijst enigszins teleurstellend. Misschien kunnen de groenwitten vlak voor het afsluiten van deze periode nog zorgen voor een stunt in Harlingen tegen de gedoodverfde kampioen uit Hoogeveen.

Scoreverloop : 1 – 0 Bryan Inge (14 min.) ; 2 – 0 Koen Hateboer ( 40 min. ) ; 2 – 1 Dylan Drent (44 min.) ; 3 – 1 Bryan Inge ( 72 min. ) ; 4 – 1 ( e.d  Pieter Westra 74 min. ) 4 – 2 David van der Pol ( 82 min. )

Zeerobben : Jacob de Vries; Brent de Groot; Jordy Torenbeek; Pieter Westra; Godert Attema; Albert Beuker ( 46 min Marcel Visser ) ; Kristian Feenstra; Yander Zandbergen ( 74 min. Julian Zeinstra ); Dylan Drent; Higor da Silva ( 69 min. David van der Pol); Patrick Amels

Uitslagen van zaterdag 8 december :

8 december 2018
 VV Balk  VV Groningen 2 – 0
 Be Quick Dokkum  Drachtster Boys 0 – 0
 SV Bedum  CVV Oranje Nassau G 0 – 3
 VV Gorecht  d’Olde Veste ’54 1 – 1
 HZVV  VV Noordscheschut 4 – 1
 PKC ’83  Zeerobben 4 – 2
 VV Winsum  Broekster Boys 3 – 1