Zero waste schoonmaken? Het kan nu!

Zero waste schoonmaken? Het kan nu!

Eco Cleaning Concepts BV, introduceert zaterdag 31 augustus tijdens de Visserijdagen in Harlingen een nieuwe unieke Zero-waste schoonmaak oplossing welke de plastic soep laat afnemen en voor minder microplastics in ons ecosysteem gaat zorgen.

Het concept heet toepasselijk “Eco Cleaning Caps”, het bestaat uit wateroplosbare vloeibare capsules met daarin speciaal geformuleerde super concentraten die eenmaal in contact met water geheel oplossen. Dit betekend geen wegwerp-sproeiflacons meer maar tot wel 50 maal hergebruiken, zonder onnodige her- distributie van water en zeer efficiënt. Naast het uitsluiten van onder- of overdosering zorgt het voor een vermindering van 90% transport- en opslagcapaciteit en daardoor een veel lagere Co2 emissie. Het is bovendien goedkoper in gebruik dan kant en klare wegwerpflacons. De speciaal ontworpen en unieke verpakking is naast composteerbaar ook recyclebaar en veilig in gebruik. Het is bekend dat plastic afval, de plastic soep en uiteindelijk micro plastics in onze voedselketen komen.


Overheidsplannen richten zich tot 2050 om volledig circulair te zijn. Echter dan zal er meer volume plastic in de zee drijven dan vissen! Zonder enige politieke kleuring raakt dit ons allemaal. Een ieder die het plastic probleem erkent en er iets aan wil doen, kan morgen een stap zetten, zonder investeringen, in tegendeel! Dit vloeibare capsule concept is ontstaan uit bezorgdheid en jarenlange testen met een extreem goed resultaat. Natuurlijk 100% biologisch afbreekbaar!

Voor vragen als journalist, professional, opdrachtgever, of consument? Kijk op www.ecocleaningcaps.nl of kom naar de visserijdagen op 31 augustus, voor de Urker vishal in Harlingen op een unieke locatie, direct tussen de zee en de vissen. Of kom ludiek naar “korting vissen” in de “Plastic soeppan” aldaar. Of laat een bericht achter via info@ecocleaningcaps.nl.