Voorleesactie Humanitas Noordwest-Friesland weer van start


Humanitas Noordwest-Friesland hervat het project Voorlezen, hulp bij taal en huiswerk in de gemeenten Harlingen en Waadhoeke. Kinderen van 0 tot 12 jaar verbeteren hierbij op speelse wijze hun beheersing van de Nederlandse taal. Vrijwilligers van Humanitas lezen hen voor, bieden huiswerkhulp of spelen leerzame spelletjes. Bij alle activiteiten staat taalbeheersing centraal.

Taalgevoel

De taalvrijwilligers van Humanitas Noordwest-Friesland komen eenmaal per week langs en gaan – afhankelijk van de situatie – circa anderhalf uur met de kinderen aan de slag. Spelenderwijs ontwikkelen zij zo hun taalgevoel en krijgen ze plezier in het lezen. De vrijwilligers nemen zelf geschikte boeken mee of bezoeken samen met het gezin de bibliotheek. Ook helpen ze oudere kinderen, in overleg met school, tijdens huiswerkopdrachten. Door de vrijwillige hulp leren kinderen beter Nederlands te spreken, lezen en schrijven. Ouders worden actief betrokken bij de activiteiten, zodat ook zij de kinderen kunnen bijstaan tijdens hun ontwikkeling.

Aanmelding

Kan je kind wel hulp gebruiken bij het leren van de Nederlandse taal? Of zijn sommige schoolopdrachten nét te ingewikkeld? Roep dan de hulp in van een taalvrijwilliger van Humanitas Noordwest-Friesland. Meld je kind(eren) aan via Corry Jellema-Hiemstra via k.jellema@kpnmail.nl of 06 – 448 788 85.

Over Humanitas Noordwest-Friesland

Humanitas is een landelijke vereniging voor maatschappelijke hulp en samenlevingsopbouw, georganiseerd in 5 districten en ruim 80 regionale afdelingen met een eigen afdelingsbestuur. De afdeling Noordwest-Friesland omvat de gemeenten Harlingen en Waadhoeke. Deze lokale vertakking van Vereniging Humanitas bevordert de samenhang binnen de samenleving met haar projecten Begeleide Omgangsregeling, Efkes Dwaan, Kindervakantieweken, Rouw en Verlies, Sinterklaas-speelgoedactie en Thuisadministratie. Lees hier meer informatie over de activiteiten van Humanitas Noordwest-Friesland.