Robert Jay band in Pijpenla Harlingen


Feniks uit het oosten, brengt succes-single na 25 jaar opnieuw uit.

Een tweede leven voor Robert Jay én ‘Red Bullet’ Robert Jay, gitarist, componist en bandleider, scoorde in 1994 een stevige radiohit met ‘Red Bullet’. Zijn leven bewoog zich sindsdien voort als een tornado, met stevige turbulentie aan beide kanten van de strijkstok. Van selfmade miljonair tot ongeneeslijk ziek. Een medische misser zou later blijken, maar hét moment voor de getogen Tukker om zich opnieuw uit te vinden in de helende werking van zijn roots; DE MUZIEK.

Precies 25 jaar na de eerste release verschijnt de remake van ‘Red Bullet’. Met een nieuwe leadzanger, de uit Seattle afkomstige Tollak Ollestad, die onder andere speelde met Don Henley, Andrea Bocelli, Earth, Wind and Fire en maar liefst 5 jaar toerde met Michael Mc Donald.

’Rauwer en eigentijdser’ volgens Robert, die samen met Michiel Hoogenboezem tekende voor de productie. Het is de kickstart van een drieluik over het tweede leven van Robert Jay én ‘Red Bullet’. Een album is in de maak, de laatste bladzijden van een boek over zijn bloemrijke leven worden op dit moment geschreven en een ‘livetour’ staat in de grondverf.

In korte herinnering: Robert Jay Band scoorde in 1994 een Radio 3 hit met de feelgood track ‘Red Bullet’. Frits Spits draaide het nummer bijna dagelijks, waardoor het één van de meest gedraaide platen werd in het programma ‘De Avondspits’.

Red Bullet – Robert Jay Band. www.robertjayband.com

Voor informatie: RTV Promotie:
– Gerard van der Pot 06 55 16 79 83
– Peter Funcke 06 20 00 09 14
– Robert Jay 06 53 14 15 51

 14-12-2019 om 21.30 speelt de band in de Pijpenla te Harlingen