Weekendoverzicht fc Harlingen


Hoe het de senioren teams van fc Harlingen vorig weekend afging lees je hieronder in een nieuw weekendoverzicht.

fc Harlingen VR1

Afgelopen zaterdag hadden de dames van fc Harlingen het zwaar in de uitwedstrijd  tegen de dames van Dronrijp en kwamen al snel op achterstand. Uiteindelijk wist fc Harlingen1x te scoren waardoor de eindstand 5-1 werd voor de dames van DFC!

fc Harlingen 1

Afgelopen zondag speelde fc Harlingen 1 een sterke thuiswedstrijd tegen de ploeg uit Drachten, ONB1. Nadat ONB de vrije trap van fc Harlingen niet weg kreeg kon Evan van Sertima zijn ploeg op een 1-0 voorsprong zetten. Na de rust gingen de Harlingers ook weer goed van start. Een hoekschop werd door de Drachtster doelman met wat moeite onschadelijk gemaakt. Tien minuten na rust zette fc Harlingen een counter op, maar deze strandde helaas in de zestien. Na een klein uur spelen maakte ONB gelijk vanuit een strafschop.De Harlingers gaven echter niet op en zeven minuten later werd een schot van Fabian Donderwinkel met een katachtige reflex via de lat tot hoekschop gedegradeerd. Vijf minuten later was Fabian van dichtbij wél trefzeker en zette fcHarlingen andermaal op voorsprong: 2-1. Kort daarna moest ONB met tien man verder, nadat een Drachtster te hard doorging op Imro Schouwenaar. Tien minuten voor tijd vergrootte Fabian de voorsprong: 3-1. Remko Zandberg zag kort daarna dat zijn inzet op de doellijn werd gekeerd maar vijf minuten voor het eindsignaal kopte Remko de bal hard in de kruising. Nick van der Kooi was de man die de eindstand van 5-1 op het scorebord zette. Een ruime en verdiende overwinning voor fc Harlingen!

Komend weekend:

De Vrouwen van fc Harlingen nemen het zaterdag in een thuiswedstrijd op tegen een oude bekende van fc Harlingen, Scharnegoutum VR1. Beide teams zijn aan elkaar gewaagd. Scharnegoutum staat op een tiende plaats met 4 punten uit 7 wedstrijden. fc Harlingen staat 1 plekje lager, op de elfde plaats met 2 punten uit 7 wedstrijden. Ongetwijfeld zullen de Vrouwen van fc Harlingen er alles aan gaan  doen om de 3 punten thuis te houden. Het duel begint om 14.00 uur waarbij pupil van de week  Bente Mulder uit de JO9-1 mag aftrappen. Bente Mulder is 8 jaar en zit in groep 5 van basisschool ‘t Wad. Haar hobby is voetbal  en ze voetbalt al bijna 2 jaar bij fc Harlingen. Haar favoriete team, dat zijn de Oranje Leeuwinnen met als favoriete speler Lieke Martens.

Pupil van de Week

Zondag speelt fc Harlingen 1 de laatste uitwedstrijd voor de winterstop. Tegenstander is dan koploper De Wilper Boys. Voor fc Harlingen 1 een onbekende tegenstander, want voor de onderlinge competitie speelden de clubs nooit eerder tegen elkaar. Afgelopen zondag wonnen De Wilper Boys de topper en zijn dus de trotse koploper in de 4e klasse A. fc Harlingen 1 zal met goede moed aan het duel beginnen. De klinkende zege van afgelopen weekend heeft onze jongens en trouwe aanhang voldoende zelfvertrouwen gegeven. Het duel aan Het Plantsoen in De Wilp (provincie Groningen)  begint zondag om 14.00 uur.

Programma senioren:

Zaterdag 7 december, THUIS:

14.00 uur fc Harlingen VR1 – Scharnegoutum’70 VR1

Zondag 8 december, THUIS:

10.00 uur fc Harlingen 3 – De Walden 2

12.00 uur fc Harlingen 4 – Blauwhuis 2

Zondag 8 december, UIT:

10.30 uur S.F. Deinum 2 – fc Harlingen 2

14.00 uur De Wilper Boys 1 – fc Harlingen 1