60-jarig huwelijksjubileum Ruiter-Spoelstra

Loco burgemeester Hein Kuiken heeft dinsdag 14 januari 2020 het echtpaar namens het gemeentebestuur van Harlingen gefeliciteerd met hun 60-jarig huwelijksjubileum.

Loco burgemeester Hein Kuiken met het jubilerende echtpaar Ruiter-Spoelstra. Foto: Joachim de Ruijter

Kippenfabriek Zurich

Siebe en Foekje-Antje, allebei geboren in Harlingen, Siebe op 18 mei 1936 en Foekje-Antje op 2 mei 1942. Zij leerden elkaar kennen bij de kippenfabriek in Zürich en gingen daar samenwonen. Siebe werkte bij de kookafdeling en Foekje bij de verwerking van de Bouillon. Foekje raakte op jonge leeftijd zwanger en ze besloten om te trouwen op 14 januari 1960.  Hun eerste kind, een zoon genaamd Frederik Ruiter, werd verwelkomd op 12 juni 1960. (Met veel verdriet is hij op 53 jarige leeftijd al overleden) Twee jaar later werd hun andere zoon Albert-Piet op 6 februari 1962 geboren in het ziekenhuis in Harlingen. Ze besloten in 1964 te verhuizen naar Harlingen, boven de Hubo op de Lanen. Door de jaren heen hebben ze nog op verschillende adressen  gewoond in Harlingen. Sinds 2010 wonen ze in wooncentrum Almenum.


(achter) kleinkinderen

Siebe en Foekje zijn de trotse opa en oma van Frederique Ruiter (geb.25 januari 1994) en Anna Ruiter (geboren 1 augustus 1995), de kinderen van hun zoon, Frederik.
Inmiddels zijn ze sinds 31 januari 2018 overgroot opa en oma van hun eerste achterkleinzoon genaamd Jarno Frederik. Ze genieten heel veel van hem en zijn enorm trots dat ze dit mee mogen maken.