Zeerobben Nieuws week 7

Zoveel nieuws deze week van zmvv Zeerobben. Naast het gebruikelijke jeugdjournaal, De Meiden van Zeerobben en onder andere de voorbeschouwing van de uitwedstrijd van Zeerobben 1 tegen PKC 1 ook een samenvatting van het bezoek van Björn Kuipers aan Zeerobben. Allemaal te lezen in het volgende nieuwsoverzicht van de Zeerobben.

Jeugdjournaal Zeerobben

Wat is het toch een genot om op zaterdagochtend langs de velden te lopen op het Oostersportpark bij de jeugdwedstrijden van Zeerobben. Zowel de liefhebbers van jeugdvoetbal op hoog niveau als liefhebbers van de recreatieve voetballers werden weer op hun wenken bediend.


JO19

Als je naar Franeker moet wil je maar één ding en dat is winnen. Dat gold ook voor JO19-1. Zij kwamen op een 2-0 voorsprong tegen Franeker maar  lieten Franeker wel weer de 2-1 maken waardoor het spannend bleef maar uiteindelijk gingen de drie punten weer mee terug naar Harlingen. Ook een zwaar bevochten overwinning voor JO19-2. De eerste wedstrijd van de voorjaarscompetitie leverde meteen een 3-2 overwinning op op ST Mulier/Arum/Stormvogels.

JO17

JO17-1 pakte na een hectische slotfase drie punten door met 3-2 van Broekster walden te winnen. (Foto: Frans Bode)

Al vroeg in de ochtend pakte JO17-1 de eerste punten in promotieklasse. Thuis tegen Broekster Walden bleef het lang heel spannend maar de 3-2 werd over de streep getrokken. JO17-2 is het voorjaar lekker begonnen. Na de winst van vorige week op Oosterlittens was er nu een nipte zege op Blauw Wit. Het werd 1-0. Ongeslagen nog en met vv Heerenveen aan kop nu. JO17-3 herstelde zich knap na de nederlaag van vorige week. Afgelopen weekend werd er met 2-4 van GAVC gewonnen.

JO15

De tweede overwinning op rij was er zaterdag voor JO15-1. Zij voelen zich goed thuis in de promotieklasse en versloegen SJO Feanstars met 4-2.  Nipt verlies (3-2) was er voor JO15-2 tegen Makkum en JO15-3 ging met 2-7 onderuit tegen SWZ Boso Sneek.  Ook verlies voor JO15-4 dat met 3-2 verloor van Workum.

JO13

JO13-01 wacht nog steeds op de eerste punten. Afgelopen zaterdag werd er met 1-2 verloren van SJO JVZ uit Zuidwolde. Over 2 weken een nieuwe kans tegen Joure. In een doelpuntrijke wedstrijd verloor JO13-2 met 6-4 van LSC.

JO12

JO12-1 heeft de smaak te pakken en boekte de 2e overwinning op rij. Berlikum werd met 3-1 verslagen. En bij JO12-3 is het kwartje ook gevallen. Die laten nu wel elke week zien wat ze kunnen. Vroeg naar Broekster Walden leverde een prachtige 3-4 overwinning op.

JO11

En daar was de eerste overwinning van JO11-1 na de winterstop. Het kon niet lang op zich laten wachten. In Leeuwarden werd L. Zwaluwen met 0-6 verslagen. Stiens was te sterk voor Zeerobben JO11-2 en versloeg de groenwitten met 0-7. En ook JO11-3 moest het onderspit delven tegen Minnertsga. Het werd 10-3.

JO10, JO9 en JO8

In deze categorie komt Zeerobben met 10 teams uit. Bij deze categorie worden geen uitslagen en standen bijgehouden. De competitie is geen doel maar een middel dat bijdraagt aan het spelplezier en de individuele ontwikkeling aldus de KNVB. Zeerobben volgt hierin de richtlijnen van de KNVB.

Zaterdag

De krokusvakantie is begonnen en dat betekend traditiegetrouw geen voetbal. Daarom is het zaterdag rustig op het Oostersportpark en geniet een ieder van een weekje vakantie. Toch zijn er altijd teams die nog een wedstrijdje moeten inhalen of gewoon gaan oefenen. Daarom spelen MO13-1 en JO19-2 zaterdag wel.

De meiden van Zeerobben

Gelukkig dit keer een wat langere De Meiden van Zeerobben”  na de valse start van vorige week toen er geen teams in actie kwamen. Afgelopen week kwamen alle teams in actie.

MO11-1 won de eerste wedstrijd van de voorjaarscompetitie met 10-0 van Blauw Wit. (Foto: Frans Bode)

De vrouwen van VR1 gaan weer verder met waar ze gebleven waren voor de winterstop en dat is winnen. Na de oefenwedstrijd tegen Franeker nu weer competitie en wel tegen Oudega. Zeerobben won met 5-2 en staat op een keurige 3e plaats. Over twee weken de derby tegen Harlingen. Wie de uitslag ziet zou denken dat JO15-5 compleet weggespeeld is maar dat viel reuze mee. De meiden speelden een prima 1e helft tegen de mannen van St. Jacob maar moesten het uiteindelijk fysiek afleggen. De uiterst sportieve wedstrijd eindigde in een 8-1 nederlaag. Nu opmaken voor de derby tegen fc Harlingen op 29 februari. De meisjes van MO13-1 wisten dat het zwaar zou worden tegen Joure en dat bleek ook zo te zijn. Joure was een maatje te groot en won met 16-0. Zaterdag de inhaalwedstrijd tegen St. Annaparochie. Op de  meisjes van MO11-1 lijkt geen rem te zitten. De eerste wedstrijd na de winterstop tegen Blauw Wit werd meteen met 10-0 begonnen. Een lekker begin van de voorjaarscompetitie. Zaterdag zijn de meisjes vrij.

Waddenrobkes

De Waddenrobkes waren maar wat blij dat ze met die harde storm nog lekker een weekje in de Waddenhal konden trainen. Afgelopen donderdag werd de laatste training in de Waddenhal afgesloten. Volgende week is er tijdens de krokusvakantie geen training maar een week later gaan de Waddenrobkes op woensdag 26 februari weer naar buiten. Dan wordt er elke woensdagmiddag op het hoofdveld aan de Achlumerdijk getraind.

De trainingen beginnen elke woensdagmiddag om 17.00 uur. Kinderen en ouders die een kijkje willen komen nemen zijn van harte welkom om sfeer te proeven of om lekker mee te doen. De trainers staan voor de kinderen klaar en proberen de kinderen op speelse wijze de basistechnieken van het voetbal bij te brengen. Basistechnieken die ze vervolgens weer op zaterdagochtend in de worldleague kunnen gebruiken. Want die competitie gaat begin maart ook weer los.(Foto: Frans Bode)

Voorbeschouwing  PKC – Zeerobben

zes-punten duel 

Zeerobben blijft door het gelijkspel van afgelopen zaterdag in de buurt van de gevarenzone. Dit omdat de concurrenten wel de volledige winst pakten. Slechts één club degradeert rechtstreeks. De twee daaropvolgende teams in de ranglijst zullen een slopende nacompetitie moeten spelen met 7 andere teams, waarvan dan uiteindelijk één club eerste klasser wordt of blijft. Dat wil je te allen tijde voorkomen. Vandaar dat zaterdag de punten van groot belang zijn voor beide teams.  PKC staat op zes punten van de Harlingers, vv Groningen op tien punten en Broekster Boys ( zaterdag knappe winst in Balk 1 – 4 )op drie punten. Naar boven kijkend op de ranglijst komen Drachtster Boys,  drie punten  en Leeuwarder Zwaluwen  vijf punten boven Zeerobben, beide Friese clubs hebben zaterdag thuis gewonnen.

 In oktober werd het een partij met twee gezichten. Voor rust nam Zeerobben een 3 – 0 voorsprong, maar werd na rust teruggewezen met als resultaat 3 – 3 , waarin beiden zich, de gehele wedstrijd in ogenschouw genomen,  wel konden vinden. Vorige week tegen Oranje Nassau G. in Groningen behaalden de tegenstanders van komende zaterdag  een verdienstelijke 2 – 2, waarbij ON Groningen niet mocht klagen, dat ze in de slotfase nog een puntje pakten.

Zeerobben heeft na de winterstop niet verloren en prima voetbal en veel inzet is daaraan debet. Het vertrouwen bij de selectie op goed resultaat stralen de mannen dan ook uit. Tegen PKC  ( Peizer Kring Combinatie ) aan de Peizerweg zal dit elan moeten leiden naar succes. Tot nu toe is dat op sportpark De Kring nog niet gelukt, zou mooi zijn als deze editie wel winst oplevert. Gezien de positie van PKC zullen ook zij tot het uiterste gaan. Als het net zo’n spektakel wedstrijd wordt als in Harlingen, dan zijn in ieder geval de toeschouwers winnaar.

Björn Kuipers te gast bij Zeerobben

Er werd nog lang nagepraat in de Robbenplaat na de interactieve lezing van Björn Kuipers afgelopen maandag bij Zeerobben. En daar was ook alle reden toe. Geen moment hebben de aanwezigen zich verveelt of achterover kunnen leunen. Daar was geen kans toe. Björn Kuipers hield de hele avond iedereen bij de les. Net zoals de internationale toparbiter dat op het voetbalveld doet.

Het initiatief was genomen door Olaf Hermus van supermarkt Jumbo in Harlingen en lid van de businessclub van Zeerobben. Er werd de samenwerking gezocht met de businessclub van Zeerobben en dat resulteerde afgelopen maandagavond in een interessante lezing van Kuipers. Naast (jeugd) scheidsrechters en leden van de businessclub/vriendenclub was ook “ondernemend Harlingen” uitgenodigd. Ook zij waren goed vertegenwoordigd deze avond. Rond de klok van 20.00 uur begon Kuipers gedreven aan zijn presentatie en had de aanwezigen meteen aan zich gekluisterd toen hij een fragment liet zien uit de finale van Champions League tussen Atletico Madrid en Real Madrid en na 20 minuten Sergio Ramos even verhaal kwam halen bij Kuipers. Kuipers legde in een vlammend betoog uit wat er op dat moment gebeurde en wat het met hem deed. De zaal was stil. Maar ook beelden van de VAR werden getoond en niet alleen beelden maar ook de interactie tussen VAR en scheidsrechter kon men “live”  volgen. Iedereen herinnert zich nog de strafschop die Kuipers gaf op het WK 2018 aan Brazilië toen Neymar, in de wedstrijd tegen Costa Rica, naar de grond ging. Een paar tellen na zijn beslissing werd hij door de VAR verzocht om nog eens te kijken.  Even later werd de strafschop omgezet in een vrije trap voor Costa Rica en kreeg Neymar een gele kaart.  De aanwezige kregen datgene te horen wat Kuipers op dat moment via zijn “oortje” te horen kreeg. Maar er was ook ruimte voor andere zaken. Kuipers benadrukte hoe belangrijk het is om met een goed team te werken. Al jaren werkt hij samen met Sander van Roekel en de uit Dronrijp afkomstige Erwin Zeinstra als team Kuipers. “Het zijn geen ja-knikkers maar we houden elkaar scherp, elke wedstrijd weer” aldus Kuipers. Daarnaast ging het nog over leiderschap, de fysieke en mentale fitheid, de spanning met 98.229 toeschouwers op de tribune, plezier & passie en zijn gezin. Maar, zo vertelde hij, als hij moest kiezen tussen een baan als scheidsrechter of als ondernemer is er geen twijfel mogelijk. Het ondernemerschap zit in het bloed van de familie Kuipers. Inmiddels is de 3e generatie actief binnen de supermarktwereld. Kuipers begon met drie C1000 zaken waarvan er 2 verkocht werden aan de AH. Eén winkel bouwde hij om tot Jumbo in Oldenzaal. Afgelopen jaar werd de 2e winkel in Denekamp geopend. Ook hier benoemde Kuipers weer het belang van een goed team. 

Aan het einde van zijn verhaal was er nog ruimte voor het stellen van een paar vragen en was er gelegenheid om zijn boek te kopen (gesigneerd en met een gele of rode kaart erbij) waarvan de opbrengst naar het AMC gaat. Ook hiervan werd gretig gebruik gemaakt. Voorzitter Rint Henstra van de businessclub bedankte Kuipers na afloop voor zijn mooie verhalen en de manier waarop die gepresenteerd waren. Ook een woord van dank aan de Vriendenclub van Zeerobben en uiteraard aan Olaf Hermus van de Jumbo Harlingen die zich hard had gemaakt voor de komst van Kuipers naar Zeerobben. Het was voor alle aanwezigen, van jong tot oud, een inspirerende avond. Afwezigen hebben iets gemist!