Wintercompetitie fc Harlingen 3e ronde


Zaterdag 15 februari werd de 3e ronde van de wintercompetitiegespeeld bij fc Harlingen. En na twee keer in de Waddenhal gespeeld te hebben, was het dit keer de beurt aan het kunstgrasveld.

Een kleinere groep deelnemers vanwege de voorjaarsvakantie bij de 3e ronde van de wintercompetitie maar dit maakte het niet minder spannend… Foto: E.c. A.

In de leeftijdscategorie JO9, JO10 en JO11 waarbij alle deelnemers weer in een nieuw team zaten was het team JO9-1 de sterkste. Zij namen met 18 punten de eerste plek in bezit. Tweede werd het team JO11-1 met 7 punten. Met 5 punten werd JO10-1 derde en JO11-2 is met 4 punten vierde geworden.

Bij JO12/JO13 werd het uiteindelijke een super spannende strijd. JO13-2 was oppermachtig en kwam met 12 punten op een eerste plaats. Maar tussen JO13-1 en JO12-1 ging het echt om de doelpunten om te bepalen wie er tweede en wie er derde werd. Uiteindelijke werd JO13-1, dankzij de vele doelpunten, tweede en moest JO12-1 genoegen nemen met een derde plaats. Laatste eindigde JO12-2.

Het wordt een heel gepuzzel voor de wedstrijdleiding die in handen van Jan Helvrich is, want de spelers liggen ontzettend dicht bij elkaar. Zo zien we in de top van het klassement bij JO9/JO10/JO11 meerdere spelers bovenaan staan met een minimaal verschil van 1 punt. Ook bij de JO12/JO13 wordt het een spannende ontknoping doordat de spelers dicht bij elkaar liggen. Zaterdag 22 februari nemen de spelers het voor een laatste keer tegen elkaar op en worden ze opnieuw ingedeeld voor de finale ronde. Deze wordt op de kunstvelden gespeeld van 13.00 – 15.00 uur. Aansluitend is de prijsuitreiking in de kantine en zal bekend worden wie zich winterkampioen 2020 mag noemen!