Zeerobben Nieuws week 8


Deze week in het Zeerobben Nieuws: het Jeugdjournaal, De Meiden van Zeerobben en nieuws van de beloftes en Zeerobben 1.

Jeugdjournaal Zeerobben

Wat een rust op het Oostersportpark afgelopen zaterdag. Dat had natuurlijk alles te maken met de krokusvakantie. De jeugd geniet van haar vakantie en omdat ook veel kinderen weg zijn heeft de KNVB besloten om 2 vrije weekenden in te lassen. Voor zaterdag dus ook nog een zeer beperkt programma.

JO19-2 gebruikte de vrije zaterdag voor een oefenwedstrijd tegen AVC die ze met 5-3 wonnen.

Toch zijn er altijd weer teams die de vrije zaterdag gebruiken om een oefenwedstrijd te spelen. Dat deed JO19-2 afgelopen zaterdag ook. Zij hadden AVC JO19-1 uitgenodigd voor een oefenwedstrijd op het Oostersportpark. Zeerobben keek in de rust tegen een 1-3 achterstand aan maar vocht zich terug in de wedstrijd en boekte uiteindelijk een 5-3 overwinning. Dat geeft vertrouwen voor zaterdag als de ploeg de inhaalwedstrijd tegen TOP ’63 speelt.

Naast JO19-2 speelt ook JO15-3 zaterdag een inhaalwedstrijd en ook tegen TOP’63. En tot slot reist JO10-1 af richting Joure voor de wedstrijd tegen sc Joure JO10-2.

Op zaterdag 29 februari a.s. gaat dan voor alle teams de competitie weer verder. Daarover volgende week meer in het jeugdjournaal.

De Meiden van Zeerobben

Ook voor de meiden van Zeerobben is het uiteraard krokusvakantie maar toch moest er gevoetbald worden. MO13-1 zag haar wedstrijd tegen St. Anna een paar weken geleden niet door gaan en moest deze wedstrijd afgelopen zaterdag inhalen.

MO13-1 speelde afgelopen zaterdag de inhaalwedstrijd tegen St. Anna en verloor die met 8-0. (Foto: Annemarie van Keulen)

MO13-1 is een ploeg die in de najaarscompetitie snel groeide omdat steeds meer meisjes aanhaakten bij dit enthousiaste team. Meisjes die nog niet eerder hadden gevoetbald maar het wel ontzettend leuk vinden. En daar gaat het uiteindelijk om ondanks het feit dat je steeds met ruime cijfers verliest. Want ooit komt de tijd… Veertien dagen geleden verloren de meisjes met 16-0 van sc Joure maar afgelopen zaterdag ging het alweer een stuk beter en werd er zelfs bijna gescoord. De nederlaag werd t.o.v. een week eerder gehalveerd en dat stemde toch ook weer tot tevredenheid. Einduitslag 0-8.

Zaterdag is MO13-1 vrij maar dat geldt niet voor MO11-1 die dan wel weer de wei in moeten. Zij spelen een uitwedstrijd tegen Harkema Opeinde. Zeerobben won haar eerste wedstrijd overtuigend van Blauw Wit maar Harkema Opeinde won ook haar eerste wedstrijd met 1-4 van Heerenveense Boys. Het gaat dus spannend worden zaterdag. De meiden van JO15-5M zijn zaterdag nog vrij en maken zich op voor de kraker tegen fc Harlingen. En de vrouwen van VR1 zijn zaterdag ook nog vrij maar hebben wel een drukke week voor de boeg. Woensdag a.s. spelen ze de inhaalwedstrijd tegen koploper SDS en volgende week zaterdag de derby tegen fc Harlingen.

Zeerobben zaterdag vrij

De wedstrijd van vorige week tegen PKC werd helaas afgelast. Omdat er verder geen wedstrijden afgelast werden kon er geen oefentegenstander gevonden worden. Daarom oefende Zeerobben afgelopen woensdagavond tegen GAVC uit Grou. De wedstrijd stond o.a. in het teken van de terugkeer van een aantal spelers. Zo speelde Marcel Visser weer eens na lange tijd 90 minuten en was er ook weer speeltijd voor Kristian Feenstra en Dylan Drent.

Zaterdag is er geen wedstrijd voor Zeerobben 1. De volgende oefenwedstrijd staat voor dinsdag a.s. op het programma. Dan komt LSC uit Sneek naar het Oostersportpark. De wedstrijd begint om 20.00 uur. Volgende week zaterdag wordt dan de inhaalwedstrijd tegen PKC in Groningen gespeeld.

De beloftes van Zeerobben

Zeerobben 2 (de beloftes) kennen een uitstekende start na de winterstop. De ploeg komt, na het kampioenschap van vorig seizoen, uit in de res. 1e klas en voert  daar halverwege de competitie de ranglijst aan.

De beloftes speelden afgelopen dinsdag tegen Berlikum en wonnen met 2-1. (Foto: Frans Bode)

Op 25 januari werd de competitie, na een korte winterstop, hervat met een thuiswedstrijd tegen Groen Geel 2. Er werd meteen overtuigend met 3-0 gewonnen. Op 1 februari stond de lastige uitwedstrijd tegen Heerenveense Boys op het programma maar die wedstrijd werd toch vrij eenvoudig met 2-5 gewonnen. Een week later de topper tegen de nummer 3 Blauw Wit. In die wedstrijd verzaakte Zeerobben om de wedstrijd vroegtijdig te beslissen en daardoor bleef het tot het einde spannend. Maar wel 3 punten door een benauwde 2-1 overwinning. Afgelopen week stond de zware uitwedstrijd tegen Broekster Boys op het programma. Zeerobben speelde niet goed maar kwam wel met een 1-3 overwinning terug uit Damwoude. En omdat de concurrentie af en toe punten liet liggen is de stand aan kop nu:

  1. Zeerobben 2 16-39
  2. L. Zwaluwen 2          16-34
  3. Blauw Wit 2               16-32
  4. FC Burgum                 16-29

Naast de reguliere competitie spelen veel van de spelers uit het 2e ook nog in het O21-team dat een onderlinge competitie met de beloftes van FC Burgum, sc Leovardia, SJO Broekster Walden, Blauw Wit en L. Zwaluwen speelt. In die competitie spelen ze van november tot en met april ieder 5 wedstrijden. Zeerobben O21 is een samengestelde selectie van talentvolle jonge senioren en junioren uit de O19 en zelfs een 017-speler. De doelstelling is om de jeugdspelers alvast ervaring te laten opdoen op ‘seniorenniveau’ en om de jonge senioren hun jongere teamgenoten houvast te geven. Er zijn in de afgelopen twee jaren maar liefst 13 spelers uit de Zeerobbenjeugd doorgedrongen tot de A- en B-selectie en hebben inmiddels de nodige ervaring opgedaan. Van hen wordt in deze selectie van Zeerobben o21 verwacht dat ze de spelers die binnenkort deze stap misschien gaan maken, “begeleiden“  naar een hoger niveau. In het kader van deze competitie speelt O21 maandag a.s. om 20.00 uur thuis tegen Broekster Walden.