March for Action (afgelast)


Op vrijdag 13 maart vertrekt de March for Action vanuit Leeuwarden. In 6 dagen lopen wij naar Den Haag om te protesteren voor een humaan Europees asielbeleid. We nemen de doodskisten van de duizenden slachtoffers die tot nu toe vielen aan de EU grenzen op de schouders. Op 18 maart komen we aan en volgt er een grote demonstratie, in samenwerking met Europe Must Act. Deze actie wordt georganiseerd door Stichting MiGreat. 

Ieder jaar vallen er honderden tot duizenden doden aan de EU grenzen. 42.000 vluchtelingen zitten vast in verschrikkelijke kampen op Griekse eilanden. Griekenland schiet op overvolle bootjes op zee, op de landsgrens wordt geschoten met traangas en rubberkogels. De grenswachten kleden asielzoekers letterlijk uit en sturen mensen naakt weer terug naar de Turkse grens. Onze regeringsleiders komen hun beloftes om vluchtelingen eerlijker te verdelen al jaren niet na, maar ondersteunen wel het bouwen van hekken en het terugduwen van bootjes. 

De EU – en daarmee Nederland – financiert agressieve grensbewaking en brengt gevluchte mensen aan onze grenzen opnieuw in levensgevaar. Wij schamen ons diep voor de onmenselijke situatie en komen in actie! Iedereen kan meelopen, -fietsen of ons aanmoedigen tijdens de tocht. Daarnaast hopen we op een groot aantal bezoekers tijdens de demonstratie in Den Haag.

Routeplan

Vrijdag 13 maart, 9:30: vertrek vanaf Provinciehuis Leeuwarden. Rond 2 uur vertrek vanuit Franeker,  vervolgens Harlingen en eindbestemming Zurich.

Zaterdag 14 maart, 9:30: vertrek vanaf Zurich. Omdat het fietspad over de Afsluitdijk afgesloten is zullen we er overheen rijden. 11:30: vertrek vanaf Havenkade Den Oever, eindbestemming Medemblik.

Zondag 15 maart, 9:30: vertrek vanaf Kasteel Radbout Medemblik. We lopen via Nibbixwoud naar Hoorn. Om 14:30 vertrekken we vanuit Koepoortsplein Hoorn via Scharwoude en Oosthuizen naar Purmerend.

Maandag 16 maart, 9:30: vertrek vanaf Gedempte Where Purmerend. We lopen door Ilpendam en Amsterdam Noord naar de Dam in het centrum van Amsterdam. Om 14:30 vertrek vanaf de Dam richting het Museumkwartier, de Stadionbuurt en het Amsterdamse Bos.

Dinsdag 17 maart, 9:30: vertrek vanaf Parkeerplaats Amsterdamse Bos. We lopen via Aalsmeer, Leimuiden en Roelofarendsveen naar Leiden.

Woensdag 18 maart, 9:30: vertrek vanaf Kooipark Leiden. We lopen via Leiden centrum en Wassenaar naar Den Haag. Om 16:00 lopen we vanaf het Malieveld naar het Buitenhof en weer terug. 19:00: demonstratie op Laan van Reagan en Gorbatsjov.

Contact

Stichting MiGreat

Contactpersoon: Roos Ykema

Telefoon: 0627226702

E-mail: marchforaction@migreat.org

Facebook: https://www.facebook.com/migreatorg/