Zeerobben Nieuws week 11


Heel veel jeugdnieuws deze week van de groen-witten. Met als gebruikelijk het Jeugdjournaal en De Meiden van Zeerobben, maar ook nieuws over het jaarlijkse terugkerende voetbalkamp van Zeerobben. Verder komt er een Cambuur voetbalclinic bij Zeerobben en kunnen we de voorbeschouwing lezen van het vlaggenschip voor komende zaterdag. Dan speelt Zeerobben 1 thuis tegen Winsum 1. Je leest het allemaal in het onderstaande nieuwsoverzicht.

Jeugdjournaal

Het heeft even geduurd maar afgelopen zaterdag was weer eens zo’n zaterdag die zaterdag de mooiste dag van de week maakt. Veel kinderen op het Oostersportpark die voetballen erg leuk vinden. Voeg daarbij de ouders en overige familieleden en je hebt een heerlijke voetbaldag onder een voorzichtig voorjaarszonnetje.

Nog even wat aanwijzingen van de coaches tijdens de “time-out” en weer verder. JO12-3 won uiteindelijk met maar liefst 16-0 van VVT. (Foto: Frans Bode)

JO19

JO19-1 heeft goed overwinterd gezien de 3 overwinningen op rij. Afgelopen zaterdag kwam er een kink in de kabel en was de eerste nederlaag na de winterstop een feit. SWZ Boso Sneek was daarvoor verantwoordelijk. Zeerobben speelde niet slecht maar verloor het uiteindelijk van de individuele speler van Sneek. JO19-1 staat nu derde en treft zaterdag Hardegarijp. Ook JO19-2 komt goed uit de startblokken na de winterstop en boekte afgelopen zaterdag de 3e overwinning op rij en is samen met Urk koploper nu. Zaterdag treffen ze de nummer drie ONS.  

JO17

JO17-1 heeft haar draai nog niet echt gevonden in de promotieklasse en boekt wisselende resultaten. Zaterdag was Workum met 1-3 te sterk voor JO17-1. Het sprookje van Jo17-2 duurt nog even voort. Afgelopen zaterdag voor hun de vierde overwinning op rij. Dit keer werd vv Heerenveen met 2-0 verslagen. Zaterdag gaan ze op bezoek bij de nummer 4 Frisia. Een nipte nederlaag was er voor Jo17-3 dat met 1-0 verloor van LSC.

JO15

Voor JO15-1 was het afgelopen zaterdag een wedstrijd met een lach en een traan. Er werd met 4-2 gewonnen van het fysiek sterke Harkemase Boys en daardoor blijft ook JO15-1 ongeslagen maar het zag ook 2 spelers wegvallen. Sten en Rejan moesten beiden met een ernstige blessure het veld verlaten en zullen lange tijd moeten revalideren. De eerste punten voor JO15-3 na de winterstop zijn ook een feit. Op het C-veld werd Oeverzwaluwen met 6-0 verslagen. JO15-4 verloor in Leeuwarden met 5-2 van Leovardia. 

JO13

Het is hard werken in de hoofdklasse voor JO13-1 maar daar is niets mis mee en leer je veel van. Afgelopen zaterdag werd met 1-4 verloren van De Weide die op een 3e plaats staan. Zaterdag  wacht de verre uitwedstrijd tegen Berkum uit Zwolle. JO13-2 was niet opgewassen tegen AVV op Terschelling en verloor met 7-1. JO13-3 daarentegen kwam met een keurige 1-3 overwinning terug uit  Ferwerd waar van Wardy werd gewonnen. 

JO12

Wat voor de winterstop niet lukte lukt nu wel voor JO12-1. Met 9 punten uit 3 wedstrijden staan de jongens nu bovenaan. Afgelopen zaterdag werd er met 6-3 van Tzum gewonnen. Morgen wacht de uitwedstrijd tegen Blauw Wit. JO12-3 is ook op dreef. Zij wonnen met dubbele cijfers van VVT. Het begint al wat te kriebelen bij de leiding. Het verhaal gaat dat Jeroen nu al onrustig slaapt in verband met de topper van zaterdag a.s. tegen Frisia.

JO11

JO11-1 verloor afgelopen zaterdag met 7-2 van Frisia en mag het morgen opnieuw proberen tegen FC Burgum. JO11-3 speelde een 2-1 overwinning uit het vuur tegen Workum. 

JO10, JO9 en JO8

Binnen deze groep komt Zeerobben dit seizoen met tien teams uit. En de uitslagen? Die weten de kinderen vaak wel maar de uitslagen worden niet meer vastgelegd door de KNVB. Volgens de voetbalbond bevinden deze spelers zich nog in de ontwikkelfase waarbij de competitie geen doel maar een middel is dat bijdraagt aan het spelplezier en de individuele ontwikkeling. De kinderen denken daar soms anders over en weten vaak haarfijn de uitslag. Maar Zeerobben volgt de richtlijnen van de KNVB en zal dan ook geen uitslagen weergeven.

Waddenrobkes

Afgelopen zaterdag was het dan eindelijk zo ver. De voorjaarscompetitie voor de allerjongsten van Zeerobben ging dan eindelijk ook van start. De Waddenrobkes hadden al twee keer getraind maar mochten afgelopen zaterdag dan ook beginnen aan hun landencompetitie. Met 8 teams was de organisatie best tevreden. De ervaring leert dat gaandeweg het voorjaar zich weer meer kinderen zullen aanmelden. De bondscoaches maakten er met hun spelers weer een spektakel van. Voor de kinderen van 4 tot 6 jaar is het elke week een klein feestje. Eerst op woensdagmiddag trainen en dan op zaterdag met de vlag van je land de Froonacker arena betreden. Hoe mooi kan het zijn. Morgen om 09.00 uur is de 2e speelronde. Kinderen die eens willen kijken of misschien mee willen doen zijn zowel op de woensdagmiddag (17.00 uur)  als de zaterdagochtend van harte welkom. Het verplicht je tot niets maar het geeft wel een indruk van het voetballen bij de Waddenrobkes van Zeerobben. (Foto: Frans Bode)

Zaterdag

Zaterdag is het volle bak op Oostersportaprk zoals dat dan zo mooi heet. Er zijn maar liefst 15 thuiswedstrijden voor de jeugdafdeling en daarnaast spelen de Waddenrobkes natuurlijk ook nog hun landencompetitie. De eerste wedstrijden beginnen zoals altijd al om 08.45 uur. Wie vroeg komt hoeft niets te missen.

De meiden van Zeerobben

Niet veel wedstrijden voor de meiden van Zeerobben. Alleen VR1 en MO13-1 kwamen in actie. De overige wedstrijden konden niet doorgaan of werden uitgesteld.

VR1 van Zeerobben zijn niet te stuiten zo lijkt het. Afgelopen zaterdag wederom winst. Dit keer op QVC.

Het gaat voortvarend met de meidenafdeling van Zeerobben. Bij de Waddenrobkes ziet de vereniging ook dat steeds meer meisjes gaan voetballen. Een ideale gelegenheid voor de jongste meisjes om kennis te maken met voetballen. Vanaf JO8 spelen de meisjes en jongens nog met elkaar en vanaf MO11 spelen de meisjes als team met elkaar in competitieverband. Zeerobben heeft dit seizoen zowel een MO11, MO13 als MO15 team en daarnaast natuurlijk nog de vrouwen. Zo kunnen meisjes al op jonge leeftijd in competitieverband voetballen al zijn er natuurlijk altijd meiden die zo lang mogelijk in de jongenscompetitie willen voetballen. Het kan allemaal.

Voor VR stond de uitwedstrijd tegen QVC op het programma. Lastig want QVC stond maar een plaatsje lager op de ranglijst. Maar de vrouwen lieten er geen gras over groeien en wonnen in Stavoren op overtuigende wijze met 1-5 en blijven daardoor in het achterwiel van koploper SDS. Morgen komen de vrouwen van NOK op bezoek op het Oostersportpark. De meiden van JO15-5M kwamen afgelopen zaterdag niet in actie maar moeten morgen thuis al vroeg aan de bak tegen SDS.  MO13-1 kwam wel in actie en hoe. Elke week gaat het een stukje beter met de meisjes. Er wordt volop getraind en trainers/leiders doen er alles aan om de meisjes beter te maken en dat lukt. Afgelopen zaterdag werd er slechts met 1-0 verloren van Bolsward. Dat geeft hoop voor de toekomst. Morgen wacht de thuiswedstrijd tegen L. Zwaluwen. De wedstrijd van MO11-1 werd ook uitgesteld.   Zij voetballen morgen thuis tegen PKC ’83 uit Groningen.

Voetbalkamp 2020

Onlangs is bekend geworden dat het Voetbalkamp voor de kinderen van Zeerobben dit jaar weer op Vlieland zal worden georganiseerd en daarmee is de organisatie zeer blij. Zeerobben heeft goede herinneringen aan het verblijf op Vlieland. Het geeft naast voetbal nog zoveel meer mogelijkheden voor vertier met elkaar. Velen zullen zich nog de tochtjes met de Vliehorst herinneren. Een kampvuurtje maken en met elkaar warme chocomelk drinken. Maar ook het oriëntatiespel door de duinen is altijd cool. Dit jaar zal Zeerobben haar kamp opslaan op 29 en 30 april en 1 mei a.s. Het kamp wordt georganiseerd voor de jongens en meisjes van de O11, O12 en O13 groep. De voorbereidingen zijn al in volle gang.

Cambuur clinic bij Zeerobben

Op woensdagmiddag 15 april 2020 wordt er bij Zeerobben een voetbalmiddag georganiseerd door SC Cambuur. In een drie uur durend programma krijgen de kinderen een veld- en animatieprogramma voorgeschoteld onder leiding van officiële Cambuur jeugdtrainers en ervaren hoe het is om te trainen als een echte profvoetballer.

De voetbalmiddag is bedoeld voor jongens en meisjes tussen de 6 en 15 jaar oud die wel of niet op voetbal zitten. Deze kinderen ervaren deze middag dus hoe het is om één middag door het leven te gaan als een échte eerste elftalspeler van SC Cambuur. Met tips van vaste trainers vanuit de SC Cambuur Voetbalschool worden jongens en meisjes een leerzame- en plezierige voetbalmiddag en animatieprogramma aangeboden. 

De voetbalmiddag begint om 15:30 uur en eindigt om 18:30 uur. Op deze niet te missen middag ontvangen de kinderen de volgende onderdelen:

  • Vaste begeleiding van een SC Cambuur voetbaltrainer
  • Nieuw en gevarieerd veld- en animatieprogramma
  • Gezonde tussendoortjes en drinken
  • Een SC Cambuur Voetbalmiddag Certificaat
  • Kans op unieke Cambuur-prijzen
  • Kans om gescout te worden voor de jeugdopleiding van SC Cambuur

De middag staat open voor iedereen die van voetbal houdt en een leuke middag wil hebben. De kosten voor deze middag zijn € 29 per deelnemer en opgave kan nu via https://cambuur.voetbal-kampen.nl/

Tot woensdagmiddag 15 april bij z.m.v.v. Zeerobben!  

Voorbeschouwing Zeerobben – Winsum

                                          Wie pakt de draad weer op ?

Beide teams hebben afgelopen zaterdag een klap om de oren gekregen. Verrassend genoeg verloren de Winsumers thuis met 0 – 3 van PKC, dat door deze winst in punten gelijk kan komen met Broekster Boys. Winsum heeft de afgelopen 3 duels met ruime cijfers verloren en raakte daardoor uit de subtop van deze competitie. Zij zullen zich dan ook willen revancheren aanstaande zaterdag . In Winsum moest Zeerobben zijn meerdere erkennen in de Groningers. Vorig jaar deed Winsum nog lang mee in de top en maakten ook furore in de beker.

Pupil van de Week Roan Odolphi

Zeerobben maakte in Drachten, tegen Drachtster Boys een slechte beurt. Niet alleen leden zij een terechte nederlaag, maar verloren bovendien door kaarten een aantal basisspelers. Het zal dan ook weer puzzelen worden voor de trainersstaf. Gelukkig hebben de langgeblesseerden zich al gemeld in het vlaggenschip als invallers. Zo’n voetbalmiddag als tegen Dr Boys zal voor de wel beschikbare spelers een extra motivatie zijn om de winst te pakken. Dat is ook noodzaak gezien het feit dat er nu twee teams op het vinkentouw zitten om met Zeerobben stuivertje te wisselen op de ranglijst. Slechts drie punten voorsprong, met als speciale bijkomstigheid, dat Zeerobben juist tegen PKC zijn inhaalwedstrijd moet spelen en bovendien zaterdag Br. Boys op bezoek gaat bij PKC. Wie zal de draad weer oppakken, Winsum met negen punten meer dan de Harlingers, of Zeerobben dat de punten hard nodig heeft.  De duels tussen beide clubs hebben in het verleden wel voor spektakel gezorgd. We hopen op een mooie en vooral sportieve wedstrijd. En we heten onze gasten uit Winsum van harte welkom.

Pupil van de week is Roan Odolphi. Hij zit zit in groep 7 van Het Baken en wil later Prof keeper worden. Opa dit moment speelt Roan in Jo11-3. Zijn favoriete club in Nederland is Heerenveen en in het buitenland Barcelona. Hij heeft veel zin in de wedstrijd van Zeerobben 1 en wensen hem een leuke middag toe.