Coronavirus in Friesland


Tot nu toe zijn er in Harlingen drie mensen positief getest. Dit zijn veelal mensen die werkzaam zijn in de zorg en mensen op leeftijd met onderliggende gezondheidsklachten. In heel Friesland staat de teller met geregistreerde besmettingen nu op 36.

Voor onze provincie is dat opvallend laag te noemen maar dat betekent niet dat we het hier onder controle hebben. Volgens deskundigen kan de piek in het noorden nog komen. De werkelijke aantal besmette mensen ligt weliswaar veel hoger, dit komt doordat alleen zorgpersoneel en patiënten die erg ziek zijn worden getest op het coronavirus.

Om die piek te voorkomen en het aantal besmettingen langzamer te laten verlopen moeten we de richtlijnen van het RIVM opvolgen door simpelweg zoveel mogelijk thuis te blijven, en als je dan toch naar buiten moet, afstand te houden van anderen. Alleen zo kunnen we de piek voorkomen en het aantal besmettingen langzamer te laten oplopen. Ook verdere voorschriften zoals regelmatig je handen wassen en niezen of hoesten in je elleboog helpen daar natuurlijk bij. Zondagochtend zond de overheid nog een NL-Alert uit om iedereen er op te wijzen dat het volgen van de richtlijnen zeer belangrijk is.

Wil je alles weten over het Coronavirus? Bezoek dan deze pagina van de Rijksoverheid met de veel gestelde vragen over het coronavirus.

Beste mensen! Wees alert en pas goed op jezelf! Volg AUB de richtlijnen!