Razende Roeland raast door naar het Pinksterweekend

Ook deze donderdag is er weer een portie hardrock tussen 21.00 en 22.00 uur bij Omroep RSH. Razende Roeland neemt je mee door de tijd en het geluid van vooral de jaren 80. Met muziek van Overkill, Forbidden, Death, Sacred Reich en Flotsam en Jetsam.

Flotsam & Jetsam een Amerikaanse thrashmetal band die is opgericht in 1982. De originele naam van Flotsam and Jetsam was “Paradox”. De formatie bestond uit Drummer Kelly David-Smith en twee andere gitaristen, tot in 1982 bassist Jason Newsted zich bij de band voegde. Kelly en Jason (hij deed ook de vocals) speelden hun eerste optreden als “Dredlox” samen met Mark Vasquez en Kevin Horton. Kelly zag ‘A.K.’ (Eric A. Knutson) zingen bij een talent show op de High School waar A.K. zat. In 1983 zaten ze in dezelfde Summerschool klas en Kelly vroeg of A.K. wilde auditeren voor zijn band.

In 1983 verliet Kevin de band, en Ed Carlson verving hem. De naam van de band veranderde in “The Dogz”, maar dit hield niet lang stand. De band veranderde hun naam in ‘Flotsam and Jetsam’ nadat ze een song hadden geschreven, geïnspireerd op een hoofdstuk van J.R.R. Tolkiens The Two Towers.

De band maakte zijn live-debuut in lokale clubs in Phoenix en in Californië, waar ze de kans kregen om te spelen met bands als MegadethArmored Saint, Alcatraz, MaliceExciterMercyful FateRiot, Autograph.


Daarnaast is er ook weer tijd voor iets van rustiger jaren 80 werk van Tokyo Blade.

Tokyo Blade is een Engelse heavy metal band, actief sinds 1982. Tokyo Blade is een van de vele acts die beschouwd wordt als onderdeel van de nieuwe golf van Britse heavy metal-beweging van eind jaren 70 / begin jaren 80.

Heb je nog suggesties, ideeën of wil je je demo laten horen aan Harlingen en omgeving mail dan naar rsh.razenderoeland@gmail.com of naar info@omroeprsh.nl o.v.v. Razende Roeland. 

Razende Roeland is een programma op Omroep RSH via 106.2 FM of via www.omroeprsh.nl te luisteren en te zien tussen 21.00 en 22.00 uur.