Spetterend afscheidsfeest groep 8 IKC het Noorderlicht

Toen in maart j.l. de scholen hun deuren moesten sluiten vanwege het coronavirus, zagen de laatste maanden op de basisschool er ineens heel anders uit voor alle leerlingen uit groep 8. Zo ook voor de leerlingen van IKC het Noorderlicht. Op het moment dat vanuit school het bericht kwam dat de eindmusical definitief niet kon doorgaan, was de teleurstelling dan ook groot.

Wat de leerlingen op dat moment nog niet wisten, was dat er reeds twee ouders in het geheim bezig waren met het organiseren van een alternatief afscheidsfeestje. Toen de juf twee weken voor de geplande datum bekend mocht maken dat er een afscheidsfeestje zou plaatsvinden in zwembad ‘t Derde Haad, ging er een gejuich op en waren de kinderen door het dolle heen!

Afgelopen vrijdag was het zover. De kinderen verzamelden zich tegen 18.30 uur voor het zwembad. Eerst werd er nog even geposeerd voor een groepsfoto en daarna kon er gesmuld worden van patat met een snack en limonade. Na het eten was het tijd om het zwembad in te duiken en helemaal los te gaan op de muziek, die de kinderen zelf hadden uitgekozen door allemaal een lijstje in te leveren met hun favoriete liedjes. Om het feest compleet te maken, kwamen juf Jitty en meester Daniël langs om mee te zwemmen met de groep. Ook zij genoten met volle teugen. De avond vloog voorbij en het was veel te snel alweer tijd om het zwembad te verlaten. Na het omkleden mochten de kinderen nog een ijsje uitzoeken en daarmee kwam er toch echt een einde aan een zeer geslaagd afscheidsfeestje.