Oud-VVD’er Jumelet aangesloten bij CDA-campagne


Voormalig regionaal bestuurslid van de VVD Klaas Gerard Jumelet is gevraagd voor het persoonlijke campagneteam van Martijn van Helvert, Tweede Kamerlid en tot twee weken geleden kandidaat-lijsttrekker voor het CDA.


Jumelet, die in 2018 de jongste kandidaat was bij de gemeenteraadsverkiezingen in Harlingen en in 2019 kandidaat was voor de Provinciale Staten, gaat de Limburgse kandidaat, die sinds 2014 in de Tweede Kamer zit voor het CDA, ondersteunen bij zijn online campagne. Jumelet heeft zijn eigen PR- en consultancybureau, maar hij geeft aan dat hij zich onbezoldigd bij deze campagne heeft aangesloten. “Ik ben geen CDA-lid en ben dat met de huidige lokale en regionale CDA-vertegenwoordigers ook niet van plan. De campagne van Van Helvert spreekt mij echter persoonlijk aan. Van Helvert is de verbinder die we – naar mijn mening – zo hard nodig hebben op dit moment.” Sinds Van Helvert geen kandidaat-lijsttrekker meer is, steunen Van Helvert en Jumelet de kandidaat Pieter Omtzigt. Jumelet blijft echter actief voor de persoonlijke campagne van Van Helvert.

Sinds Jumelet zijn functies bij de VVD in december heeft neergelegd en begin dit jaar zijn lidmaatschap heeft beëindigd, is hij niet meer actief in de lokale politiek van Harlingen. Hij is sinds de gemeenteraadsverkiezingen de eerste opvolger van de VVD-raadsleden. Wanneer een van de VVD-raadsleden ermee stopt voor de volgende verkiezingen in 2022, wordt het raadslidmaatschap aan Jumelet aangeboden. Hij geeft zelf aan dat hij de zetel waarschijnlijk niet zou aanvaarden: “Ik heb bewust mijn lidmaatschap van de VVD beëindigd. Het zou oneerlijk zijn om dan namens die partij in de raad te gaan, tegenover de kiezers, tegenover de raadsleden en tegenover de partijleden.”