Online lezen en schrijven met thrillerauteur Erik Betten


Erik Betten

Schrijver Erik Betten, van de prijswinnende thriller Quarantaine, gaat vanaf donderdag 6 augustus zes keer online voorlezen uit eigen werk en de kijker uitleggen wat de structuur is van een goed boek. De online lees- en schrijfsessies zijn elke donderdag van 19.30 tot 19.50 uur te zien op de facebookpagina van Bibliotheken Noord Fryslân.

Wie schrijfambities heeft of graag wil weten hoe een boek is opgebouwd, kan dat nu leren van thrillerauteur Erik Betten. Hij neemt geïnteresseerden mee in het schrijfproces dat aan elk goed boek ten grondslag ligt. Zijn prijswinnende boek Quarantaine uit 2018 vormt de basis voor de online live sessies. Een actuele thriller over een dodelijke bacterie en een overheid die ondenkbare maatregelen neemt. De schrijver leest elke keer ook een deel voor uit Quarantaine

Inhoud en data

De lees- en schrijfsessies vinden plaats op donderdag 6, 13, 20 en 27 augustus, 3 en 10 september van 19.30 tot 19.50 uur. In de zes sessies behandelt Erik Betten op een basale manier de structuur van een boek; van de kennismaking met de personages, de setting en de verstoring aan het begin, tot het omslagpunt in het midden naar de onvermijdelijke climax van het boek.


De online lees- en schrijfsessies zijn voor zowel leden als niet-leden gratis live tevolgen op Facebook via facebook.com/ontdekdebieb. Hiervoor is wel een Facebook-account noodzakelijk. De bibliotheek plaatst de filmpjes na iedere sessie ook op de website.  

Erik Betten

Erik Betten, schrijver en historicus uit Dronryp, won met Quarantaine De BookSpot Schaduwprijs 2019, voor het beste oorspronkelijke Nederlandse thrillerdebuut. De prijs is de tweede thriller van zijn hand. Erik Betten schreef ook een reeks boeken over geschiedenis, het landschap, kunst en cultuur. De geboren Leeuwarder werkt ook als journalist voor het Friesch Dagblad. Hij schrijft zowel in het Nederlands als in het Fries.

Primeur: voorlezen uit nieuw boek
Momenteel werkt de Friese schrijver aan zijn nieuwe boek, Schaduwspoor.Tijdens de laatste sessie op 10 september zal Erik Betten voorlezen uit dit nieuwste werk, een primeur!