HMHC nieuws


Specialisatietrainingen starten weer

Eind augustus start de Harlinger mixed hockeyclub (HMHC) weer met specialisatietrainingen op de maandagen. Met de specialisatietrainingen wil de Harlinger hockeyclub ervoor zorgen dat individuen persoonlijke aandacht krijgen en zich eens echt met één onderwerp bezighouden, zodat er gelijk groei zichtbaar is. Er worden door het hele land clinics gegeven om dit te bereiken en nu ook op onze hockeyclub. De hoofdtrainers verzorgen de trainingen na veel onderzoek over het onderwerp. Met de specialisatietrainingen wil HMHC niet alleen groei in hockeykwaliteit bereiken, maar ook in kwaliteit en kwantiteit van hockeymaterialen. Hoe gaaf zou het zijn als we bij HMHC ook kunnen trainen met reboundbakken, crazy catches, sleepcorner trainingsnetten, ballenkanonnen en dergelijke materialen? Daarom vraagt de vereniging een kleine bijdrage voor deelname. Op het begin van de maandagavond besteden de hoofdtrainers ook aandacht aan de strafcorners.

Succesvolle trainersavond bij HMHC


HMHC werkt met een uitgebreide trainersstaf en een technische commissie. De kern van de trainersstaf bestaat uit de hoofdtrainers Onno Jan Onnes en Joyce Heide en keepertrainer Lilian Verhaag. Samen met de technische commissie zorgen zij ervoor dat het technische beleid vertaald worden in creatieve trainingsvormen. Daarbij werkt HMHC al sinds jaar en dag met trainers uit de eigen geledingen, die goed begeleid worden en er mede voor zorgen dat ieder team iedere week twee keer kan trainen met steeds twee trainers op het veld.

Op woensdag 12 augustus werd de eerste trainersavond georganiseerd, waarbij alle trainers op de club aanwezig waren. Er werd kennisgemaakt met nieuwe trainers, gesproken over de aanpak voor dit seizoen en er werd daadwerkelijk op het veld geoefend met het geven van trainingen. Ze zijn er weer klaar voor en konden deze week direct aan de slag met de start van de trainingen voor dit seizoen.

Funkeys (4 en 5 jaar) weer gestart

De allerjongste groep van HMHC worden de Funkeys genoemd. Het draait vooral om Fun namelijk! Je kind kan al meedoen vanaf 4 jaar. Lekker buiten sporten met vriendjes en vriendinnetjes. Bewegen en plezier hebben staan centraal, maar uiteraard wordt ook de basis gelegd om te gaan hockeyen. Niet onbelangrijk: je kind wordt wel lid, maar verder is meedoen gratis. Het echte hockey begint dan in de F-jeugd voor 6 en 7 jarigen. Er wordt door de Funkeys getraind op vrijdag van 16.15 – 17.15 uur. Je bent van harte welkom om samen met je kind te komen kijken. Als je je aanmeldt via de button op de website of via tc@harlingermhc.nl weten we dat je komt en wordt er eerst even contact met je openomen.