Ingezonden: Visserijdagen?

Dat corona gedoe staat dus van alles in de weg, de zomerkermis, Lanen kaatsen, braderieën, viering 75 jaar vrijheid, herdenkingen, wandeltochten, Spijkerstad, schoolsport activiteiten en dus óók de 61ste Visserijdagen. Ze zouden dit jaar van woensdag 26 t/m zaterdag 29 augustus worden gehouden, maar Dutrieux en compagnie kwam niet verder dan wat gebak van Elsinga uit te delen bij de wooneenheden voor ouderen. 


De horeca had zich wel degelijk voorbereidt op vier dagen feest, podia waren geregeld, muziekgroepen gecontracteerd, toelevering bedrijven geactiveerd, tentbouwers ingehuurd etc. en dat voornamelijk buiten de stichting Visserijdagen om. De verhoudingen tussen het Visserijdagen bestuur en de horeca uitbatersverlopen niet erg soepel. Maar het mocht in 2020 ook niet baten want zoals gezegd: een bizar  verbod op feestelijke gezelligheid. Ondanks dat valt het op dat het in de stad in de afgelopen vakantie periode wél gezellig druk was, dus in die zin worden de visserijdagen niet gemist. Het is ook nog de vraag of de intocht van Sinterklaas in 2020 op lokaal niveau wel kan doorgaan. De landelijke intocht in ieder geval niet. We zullen zien of er in 2021 wel ruimte ontstaat om weer evenementen te organiseren.