Een nieuw en vol najaarsprogramma bij de Bibliotheek

Bibliotheken Noord Fryslân start op 9 september met de eerste activiteit voor het najaar. De Bibliotheek heeft een gevarieerd programma opgesteld voor jong en oud, voor de boekenliefhebber, de gamer, de creatieveling en de speurder. Voor iedereen, lid of geen lid, is er dit najaar van alles te doen in de Bibliotheek.

Ontwerp je eigen sticker of tas met vinyl snijden

Jonge creatievelingen kunnen aan de slag met vinyl snijden. Een eigen sticker ontwerpen of een tas of T-shirt bedrukken? Dat kan met de vinylsnijder! Tijdens deze workshop maken we een ontwerp met een tekenprogramma. De vinylsnijder snijdt je ontwerp uit en daarna heb je een mooie sticker voor bijvoorbeeld op de telefoon. Je ontwerp kan ook op stof worden gedrukt, dan heb je een eigen unieke tas. Lijkt het je leuk? Kom dan naar Bibliotheek Harlingen op 9 september van 15.00 – 17.00 uur. Geef je op via ontdekdebieb.nl.


Computercursussen

Wilt u meer weten over uw iPad of hoe u veilig informatie vindt op internet en hoe u digitaal uw zaken regelt bij de overheid? Of wilt u liever een les op maat, een privéles waarbij u zelf de inhoud kunt bepalen? Weet u nog niet zo goed of een computerles iets voor u is? Kom dan naar de inloopochtend op zaterdag 19 september van 10.00 tot 12.00 uur in bibliotheek Franeker of Harlingen. U kunt dan kennismaken met ons aanbod aan computercursussen en met onze docenten.

Leer fotograferen

Altijd al willen weten hoe uw Spiegelreflexcamera, Systeemcamera of Bridgecamera werkt? Ontdek meer en leer over standpunten, belichting, diafragma, sluitertijden en ISO-waarden tijdens de cursus Leer fotograferen. Zaterdag 19 september start de cursus in Bibliotheek St.-Annaparochie van 10.00 – 12.30 uur. Aanmelden is verstandig, dan weet u zeker dat u een plek heeft.

Het complete overzicht van de activiteiten is terug te vinden op de website ontdekdebieb.nl. Hier kunt u zich ook aanmelden voor onze activiteiten.

Coronamaatregelen en de activiteiten

De Bibliotheek houdt er zoveel mogelijk rekening mee dat activiteiten plaats vinden op tijden dat er weinig tot geen bezoekers aanwezig zijn in de Bibliotheek.  We laten minder deelnemers toe bij de activiteiten en  vragen iedereen 1,5 meter afstand te houden. Blijf thuis bij gezondheidsklachten (verkoudheid of griepklachten) of wanneer een huisgenoot koorts of benauwdheidsklachten heeft. Daarnaast verzoeken wij iedereen om zich aan te melden, dan bent u zeker van een plekje.