Jeugdoverzicht fc Harlingen


Strijd, inzet, stadsderby, plezier, deceptie, wereldgoals, foto’s, winst en verlies. Dit zijn de kernwoorden van afgelopen weekend. Bijna alle jeugdteams van fc Harlingen kwamen in actie in zowel beker- als competitiewedstrijden. Hoe het afgelopen weekend ging? Tijd voor een overzichtje:

Fc Harlingen JO8, JO9, JO10

Wanneer je in deze leeftijdscategorie speelt worden de standen niet bijgehouden door de KNVB. Toch zijn er leuke wedstrijdverslagen te lezen op de website van fc Harlingen want de jongens en meisjes doen ontzettend hun best en beleven zoveel plezier in het spelletje. Dat wil je gewoon niet missen.  Komend weekend opent JO10-1 om 9 uur de voetbalzaterdag bij fc Harlingen met een thuiswedstrijd waarbij Makkum JO10-2 op bezoek komt. JO9-1 speelt daarna om 10.00 uur tegen SJO DFC JO9-2. De spelers van JO9-2 reizen af naar Leeuwarden en gaan het opnemen tegen Blauw Wit JO9-7.

Fc Harlingen JO11, JO12

Het nieuwe meisjesteam, JO12-1G, zoekt de uitdaging op en speelt in een competitie met gemengde teams. Afgelopen weekend speelden zij de eerste wedstrijd. Foto: Peter IJdema.

Ze waren zaterdag niet te houden, de jongens van fc Harlingen JO11-1. Wat hadden ze er enorm veel zin om eindelijk weer een wedstrijd te spelen na het abrupte einde van het vorige seizoen. In een thuiswedstrijd werd er gestreden tegen Tzummarum JO11-1. En de 12 fanatieke jongens van fc Harlingen die maar 1 doel voor ogen hadden, spelen en scoren, lieten zien dat ze er waren. Eindstand 14-0. Het nieuwe meisjesteam JO12-1G nam het in een thuiswedstrijd op tegen JO12-2G van Wykels Hallum en ging met een 1-0 voorsprong de rust in. Na rust begon Wykels furieus en kreeg fc Harlingen 3 goals om de oren. fc Harlingen bleef inzet tonen en dit werd beloont met een goal, 2-3! De gelijkmaker hing in de lucht, maar Wykels Hallum zette de eindstand op 2-4. Foto’s van Peter IJdema zie je hier: https://flic.kr/s/aHsmQznvmh

Fc Harlingen JO13

Doordat fc Harlingen JO13-1 zaterdag veel basisspelers miste, speelde het team wat rommelig. Tegenstander DFC JO13-1 maakte daar gebruik van en zij waren in de 1e helft dan ook de betere ploeg. Met supersnelle spitsen stond fc Harlingen binnen een kwartier met 3-0 achter. In de 2e helft een strijdbaardere JO13-1. De jongens konden elkaar veel beter vinden en waren ze in de 2e helft beter dan DFC. Vanuit 2 corners werd er gescoord en stond er zomaar 3-2 op het scorebord. Het werd nog spannend maar het bleef uiteindelijk 3-2 voor DFC.

Fc Harlingen JO15/MO15

De strijd aangaan met “onze vijanden”. Hier leef je voor. Dit is waar het om gaat. Verliezen is geen optie. Alles doen voor de winst. Met deze woorden ging fc Harlingen JO15-1 de bekerstrijd aan met Zeerobben JO15-2. Foto: Peter IJdema.

Trainers Evan en Jelmer hadden de jongens van JO15-1 klaargestoomd om het in een thuiswedstrijd op te gaan nemen tegen Zeerobben JO15-2. Beter bekend als dé stadsderby van het Noorden. In de eerst helft was vooral de lat een sta-in-de-weg voor de thuisploeg. Achterin waren nauwelijks problemen waardoor beide ploegen met 0-0 de rust in gingen. In de tweede helft was fc Harlingen duidelijk de betere ploeg en de kansen werden nu omgezet in doelpunten. Een vrije trap, een afstandsschot, een geplaatst schot én een schitterend schot zorgden voor een dik verdiende overwinning van 4-0 in deze stadsderby. Foto’s van deze wedstrijd zie je hier: https://flic.kr/s/aHsmQBZo9i  en zijn gemaakt door Peter IJdema. De meisjes van MO15-1 namen het thuis op tegen AVC MO15-1 uit Sexbierum en ook hier was de ruststand 0-0. Na rust een beter en alerter fc Harlingen waardoor er 2 keer gescoord werd. Eindstand 2-0 winst.

Fc Harlingen JO17

Al om 9 uur nam JO17-1 het op in en tegen Birdaard JO17-1 en wisten de 3 punten mee naar Harlingen te nemen. Eindstand 1-3. Hopelijk lukt dit aanstaande zaterdag ook wanneer ze de laatste bekerwedstrijd spelen in Drogeham tegen de JO17-1.

Fc Harlingen JO19

De tweede bekerwedstrijd tegen SDS JO19-1 werd een deceptie voor fc Harlingen JO19-1. In de veronderstelling een lekkere evenwichtige pot te gaan voetballen vanwege de resultaten van vorige week kwamen ze van een koude kermis thuis… Vanaf het 1e fluitsignaal werd al snel duidelijk dat SDS van een ander kaliber was. Met goed verzorgd voetbal werden de mannen van de fc Harlingen continue onder druk gezet en doelpunten konden ook niet lang uitblijven. Ruststand 3-0. Na de rust hetzelfde verhaal. Bij vlagen kwam er wel weer wat meer voetbal in de ploeg van fc Harlingen maar SDS zette daar een nog iets beter spel tegenover. Dit drukte de tegenstander nog maar even uit in nog 4 maal te scoren. fc Harlingen kon 5 minuten voor tijd de eer nog wat redden door de 7-1 te laten aantekenen en dit werd tevens de eindstand.

Jeugdprogramma fc Harlingen*

Zaterdag 12 september, thuis:

09:00     fc Harlingen JO10-1 – Makkum JO10-2

10:00     fc Harlingen JO9-1 – SJO DFC JO9-2

11:00     fc Harlingen MO15-1 – LAC Frisia MO15-1 (beker)

11:30     fc Harlingen JO15-1 – Minnertsga JO15-1G (beker)

16:30     fc Harlingen JO19-1 – Waterpoort Boys JO19-1 (beker)

Zaterdag 12 september, uit:

09:00     Drogeham JO17-1 – fc Harlingen JO17-1 (beker)

09:00     St. Jacob JO12-1G – fc Harlingen JO12-1G

09:35     Blauw Wit JO9-7 – fc Harlingen JO9-2     

10:00     Blauw Wit JO13-2 – fc Harlingen JO13-1G (beker)

10:00     Terschelling JO11-1G – fc Harlingen JO11-1

*wijzigingen voorbehouden