Aantrekkingskracht Zeerobben 1 leidt tot aanmeldingsplicht

Het was druk zaterdagavond bij de door Zeerobben met 7-3 gewonnen bekerwedstrijd tegen zondag eersteklasser FCV uit Leeuwarden. Misschien was het de hunkering naar aantrekkelijk amateurvoetbal in sombere Coronatijden, misschien de nieuwsgierigheid naar de vernieuwde selectie van Zeerobben, of de interesse om te zien of en hoe de komst van de nieuwe trainer Berry Zandink zal uitwerken in de manier van spelen, feit was dat het aantal toeschouwers aan de grens van het maximum reikte.

En dus werd het bestuur van Zeerobben gedwongen maatregelen te nemen om te voorkomen dat er zaterdag bij de eerste thuiswedstrijd van de nieuwe competitie tegen promovendus FC Burgum meer dan het aantal toegestane bezoekers langs de lijn staan op het Ostersportpark.

Bovenop de bij een reguliere competitiewedstrijd benodigde functionarissen (spelers, staf, vrijwilligers, pers, bestuur, etc.) en de zittende toeschouwers op de tribune, mogen dat er maximaal 250 langs de afrastering en op 1,5m staande toeschouwers zijn. En die waren er zaterdagavond zeker, dus vandaar.

Leden en supporters van Zeerobben die zaterdag de wedstrijd tegen FC Burgum willen bezoeken zijn van harte welkom en wie op grond van zijn/haar vorm van lidmaatschap of verbondenheid met Zeerobben recht heeft op gratis toegang, heeft dat zaterdag ook gewoon. Maar iedereen dient zich als onderdeel van het geldende Coronaprotocol wel vooraf aan te melden. Dat kan door een intekenlijst in te vullen die ligt in het clubhuis, maar makkelijker is het een email te sturen naar secretaris@zeerobben.nl. Vermeld in deze email je volledige naam, telefoonnummer en type relatie tot Zeerobben (lid, lid Vriendenclub, donateur, etc., of gewoon betalende supporter). In de tribune is op basis van de 1,5m regel slechts plaats voor 38 toeschouwers, dus wie daar wil zitten, dient dat te melden, met redenen omkleed.
Alle details van de aanmeldprocedure zijn te vinden op de site van Zeerobben: www.zeerobben.nl

Lastig? Zeker! Maar denk in mogelijkheden en niet in beperkingen, dan wordt het vast een mooi voetbalfeest zaterdag. Zeerobben heeft er zin in!