VR1 reisde af naar Kollumerzwaag voor eerste competitiewedstrijd


Zaterdag 12 september reisde fc Harlingen VR 1 af naar het verre Kollumerzwaag om daar hun eerste competitiewedstrijd te spelen tegen Friese Boys Vr 1.

Met de volgende opstelling ging trainer Peter Outhuyse van start:

Op goal Corry. In de verdediging: Maria, Sabine, Gwen en Nicky. Middenveld: Seryna, Lizzy en Julia. Voorin: Ashley, Romy en Inez. Wisselspeelsters Iris, Savannah Nikki en Arwen.

De vrouwen van fc Harlingen kregen vorige week woensdag in plaats van voetbaltraining een supboard onder de voeten. In het kader van een “flitsende start” van het voetbalseizoen met z’n allen op de SUP door het mooie Harlingen. Foto: E.c.A.

Dat de dames er zin in hadden was bij de aftrap duidelijk te zien want na de aftrap gingen ze meteen vol in de aanval. Na een paar minuten spelen kwam de bal bij de Harlinger keepster, die de bal niet goed raakte en precies in de voeten van een tegenstander speelde. Die aarzelde niet en schoof de bal beheerst in de goal. 1-0 Achter en dat was een tegenvaller. De dames waren gelukkig niet van slag en gingen meteen op zoek naar de gelijkmaker. Wat volgde was goed voetbal en ze creëerden kans op kans. Ashley kwam gevaarlijk voor de keepster maar die kon met een goede redding de bal nog keren. Julia kwam 1 op 1 voor de keepster maar haar inzet ging rakelings naast. Ook Romy kwam na weer een mooie aanval vrij voor de goal maar die bal belandde op de paal. Uiteindelijk viel toch de gelijkmaker voor de Harlingers. Julia veroverde de bal op eigen helft en na een lange solo lobte ze de bal fraai over de keepster in de goal.

Fc Harlingen voelde dat er meer zat, maar ook Friese Boys bleef goed voetballen. Na een paar goede reddingen van Harlinger keepster Corry kwam de bal na weer een mooie aanval bij Ashley, zij aarzelde niet en schoof de bal beheerst onder de keepster door en zo kwam het team van Peter Outhuyse verdiend op voorsprong. Dit leek ook de ruststand te worden maar vlak voor tijd was er een communicatiefout in de verdediging en scoorde de thuisclub toch nog de 2-2.

In de rust zette de trainer nog even de puntjes op de i en na een paar aanpassingen in de opstelling begon fc Harlingen weer vol goede moed aan de 2e helft. Helaas begon deze slecht door een doeltrap die zo in de voeten van de tegenstander werd gespeeld. Zij rondde die fout dan ook meteen af en zo keek fc Harlingen tegen een 3-2 achterstand aan.

Die achterstand ging in de hoofden van de dames zitten en daar werd het voetbal niet beter op. Friese Boys zocht steeds meer de aanval op en fc Harlingen had moeite om het spel te maken. Ook raakte Romy, Seryna en Maria geblesseerd en dat kwam het spel niet ten goede. Maar ze bleven knokken met Lizzy voorop in de strijd. Die kreeg een bal vol op haar neus maar met een dot watten erin bleef ze doorgaan. Friese Boys scoorde nog de 4-2 en toen fc Harlingen eindelijk weer eens mooie aanval had scoorde Nikki nog de 4-3 waarna de scheids ook meteen floot voor het einde van de wedstrijd.