Zeerobben Nieuws


Het is weer tijd voor het wekelijkse nieuwsoverzicht van zmvv Zeerobben. Met onder andere het welbekende Jeugdjournaal en de Meiden van Zeerobben. Verder nieuws en de voorbeschouwing van Zeerobben 1. Dat alles is in het onderstaande overzicht te vinden.

Jeugdjournaal Zeerobben

De beker- en de reguliere competitie lopen op dit moment nog wat door elkaar heen. Vanaf de JO19-1 t/m de JO13-2 wordt er volop gebekerd terwijl de

Onderbouw al met de competitie is begonnen. Afgelopen zaterdag was de laatste bekerronde. Morgen gaat de competitie voor alle teams los.

JO19

Het sprookje JO19-1 lijkt maar niet te stoppen. Na de winst op fc Burgum en L. Zwaluwen zou het afgelopen zaterdag wel even andere koek zijn tegen Be Quick Dokkum, die bij winst door zouden gaan naar de volgende ronde. Maar zover liet JO19-1 het niet komen. Ze kwamen gewoon met een 1-3 overwinning thuis en dus volgende ronde beker en met vertrouwen de competitie tegemoet! JO19-2 speelde met 2-2 gelijk tegen Makkum en is met een 3e plaats in de poule uitgeschakeld.

JO17

JO17-1 speelde met 2-2 gelijk tegen koploper L. Zwaluwen. Dinsdagavond werd de laatste bekerwedstrijd tegen SJO Broekster Walden gespeeld maar die ging met 4-1 verloren verloren waardoor JO17-1 uit de beker ligt.

JO17-2 is ook klaar in de beker. Er werd nipt met 3-4 van St. Anna verloren die daardoor doorgaan in de beker. JO17-3 had nog een klein kansje om door te gaa maar kwam in wedstrijd tegen Oosterlittens niet verder dan een 3-3 gelijkspel. Strijdend ten onder!

JO15

De wedstrijd van JO15-1 tegen Franeker moest worden uitgesteld. Er werd voor de jongens een bootcamp op het strand georganiseerd. Altijd leuk en goed voor de sfeer. De wedstrijd werd afgelopen dinsdag op het Oostersportpark ingehaald. Met uiteindelijk een 8-0 overwinning gaat ook JO15-1 overtuigend door naar de knock-out fase.

Na de 10-3 winst van JO15-2 op Minnertsga werd er afgelopen zaterdag nipt met 2-3 van St. Anna verloren die daardoor doorgaan in de beker. De poule-indelingen voor JO15-3 en JO15-4 waren veel te zwaar. Daar viel geen eer te behouden voor deze teams. Zij eindigden dan ook als laatste in de poule.

JO14

Jook JO14-1 is door in de beker. De laatste poulewedstrijd werd met 6-0 van Workum gewonnen en dus zitten zij straks ook gewoon in de koker.

JO13

De 1-0 overwinning afgelopen week van JO13-1 op Franeker was niet genoeg om door te gaan in de beker. Beide ploegen behaalde 6 punten maar het doelsaldo van Franeker was net iets beter. (+6 tegenover +4). JO13-2 won in een doelpuntrijke duel met maar liefst 8-4 van SJO Oudega/HJSC/Heeg. Ondanks de winst gaan zij niet door in de beker en eindigden op de 2e plaats.

JO12

JO12-1 kwam afgelopen zaterdag niet in actie. Dat deed wel JO12-2 en hoe! Zij wonnen met 6-0 van AVC. Ze hebben de smaak goed te pakken en nemen meteen al de koppositie in.

JO11

JO11-2 deed er alles aan om te winnen van Franeker maar ondanks de 1-0 voor-sprong ging de wedstrijd met 1-3 verloren. (Foto: Frans Bode)

Vorige week nog met 2-8 op de broek krijgen van Blauw Wit en je dan een week later zo herstellen. JO11-1 speelde in Burgum een spectaculaire wedstrijd waarin maar liefst 15 doelpunten vielen. Maar met 7-8 gingen de punten wel mee naar Harlingen. Dat noem je nog eens thuis komen. JO11-2 verloor na een 1-0 voorsprong met 1-3 van Franeker. JO11-3 kwam niet in actie. 

JO10/JO9/JO8

Binnen deze groep komt Zeerobben dit najaar met negen teams uit. En de uitslagen? Die weten de kinderen vaak wel maar de uitslagen worden niet meer vastgelegd door de KNVB. Volgens de voetbalbond bevinden deze spelers zich nog in de ontwikkelfase waarbij de competitie geen doel maar een middel is dat bijdraagt aan het spelplezier en de individuele ontwikkeling. De kinderen denken daar soms anders over en weten vaak haarfijn de uitslag. Maar Zeerobben volgt de richtlijnen van de KNVB en zal dan ook geen uitslagen weergeven.

Bekerresultaten

De balans kan worden opgemaakt na een maandje bekervoetbal voor de jeugteams. Uiteindelijk ligt de focus op de competitie maar doorgaan in de beker is toch ook vaak een leuke happening voor de jeugd. De jeugdteams JO19-1, JO15-1, JO14-1, MO17-1 en MO13-1 hebben zich in ieder geval voor de knock-out fase geplaatst. We zullen deze teams blijven volgen uiteraard en hun bekeravonturen opnemen in het jeugdjournaal.

Waddenrobkes

Met de start van de competitie van alle jeugdteams start natuurlijk ook de landencompetitie bij de Waddenrobkes. Zij hebben natuurlijk al een aantal weken getraind maar zaterdag begint dan voor hun ook de competitie. Zoals altijd beginnen de wedstrijdjes om 09.00 nuur.

Zaterdag

Ja, en dan is het ineens bijna 19 september en start ook voor de bovenbouw de competitie. “De eerste klap is een daalder waard” dus zal iedereen goed willen beginnen. Voor JO19-1 betekent dat meteen volop aan de bak thuis om 10.15 uur tegen CVVO.  Ook rond 10.15 speelt JO8-3 tegen de Vlielandse Sport Vereniging. Ook altijd bijzonder. En zo zijn er nog veel meer interessante wedstrijden. Veertien om precies te zijn. Dat zal weer de nodige drukte geven op het Oostersportpark. Als iedereen de regels in acht neemt moet het zaterdag ook weer goed komen.

De Meiden van Zeerobben

Nadat de vrouwen van VR1 zich vorige week hadden geplaatst voor de volgende bekerronde stond afgelopen zaterdag de competitiewedstrijd tegen Ternaard op het programma. Maar helaas kon de tegenstander niet een team op de been brengen waardoor de wedstrijd werd uitgesteld. Zaterdag zijn de vrouwen vrij. De volgende wedstrijd is de uitwedstrijd tegen ST Wardy/Birdaard/Marrum op zaterdag 26 september a.s.

De meiden van MO17-1 wonnen overtuigend met 12-1 van Workum. De volgende bekerronde kan hun bijna niet meer ontgaan. (Foto: Frans Bode)

De meiden van MO17-1 doen het tot nu toe uitstekend. Voetballen in een jongenscompetitie het afgelopen seizoen heeft deze meiden goed gedaan. Het is terug te zien in het spel van deze dames. Het is sneller en technischer geworden. Na het gelijkspel tegen Akkrum en de winst op ONS werd er afgelopen zaterdag met maar liefst 12-1 van het fysiek sterke Workum gewonnen. Hierdoor kan de volgende ronde deze dames bijna niet meer ontgaan. Zaterdag start de competitie met een uitwedstrijd tegen ONT. De meisjes van MO13-1 hebben de bekercompetitie afgesloten met een 1-7 overwinning op St. Anna. Met 9 uit 3 gaan zij dus door in de beker. Zaterdag de start van de competitie met een uitwedstrijd om 08.30 (!) uur tegen Heerenveense Boys. Vroeg op dus. Voor MO13-2 was het ondanks de uitschakeling voor de beker toch groot feest. Na een lange periode van grote nederlagen wisten de meiden dat er tegen Sneek Wi Zwart een kans was om te winnen. En die kans pakten de meiden met beide handen aan. In een spannende wedstrijd werd er met 3-2 gewonnen. Wat een feest na afloop. (zie verslag elders). Zaterdag start de competitie met een thuiswedstrijd tegen Franeker.

Oprechte blijdschap

Als je alle wedstrijden al dik verloren hebt zakt de moed je soms wel eens in de schoenen. Helemaal in een bekercompetitie waar je soms hele sterke tegenstanders kunt treffen. Dan zijn nederlagen als 12-0 en 8-0 helaas vaak meer regel dan uitzondering. Maar soms tref je ook een tegenstander die gelijkwaardig is en als je zo’n wedstrijd dan wint is de blijdschap zo oprecht en zo groot. Daar kan je bijna weer een seizoen op teren zou je bijna denken als je deze meiden van MO13-2 ziet. 3-2 winst op Sneek Wit Zwart dus blijdschap. En dat vier je dan samen. Ook dat is ook sport.  (Foto’s: Frans Bode)

Zeerobben door in de beker

Foto: Frans Bode

Zeerobben had afgelopen zaterdag in de thuiswedstrijd tegen zondag 1e klasser FVC nog een puntje nodig om door te gaan in de beker. Ze lieten er echter geen gras over groeien en speelden vol op de aanval hetgeen uiteindelijk een 7-3 overwinning opleverde. Voor FVC stond er niks meer op het spel. Zij hadden zich al geplaatst voor de volgende ronde. Beide teams gaan dus door. Ook de beloftes van Zeerobben k wamen voor de beker in actie. Na de 1-6 overwinning op NOK, de 4-0 overwinning opa Makkum werd er nu met maar liefst 10-0 gewonnen van QVC. Ongeslagen door in de bekercompetitie derhalve. En ook Zeerobben 3 kwam uit in de beker. De 1e wedstrijd werd met 2-0 van Wijkels Hallum 2 gewonnen. Afgelopen dinsdag werd de beslissende wedstrijd in Leeuwarden tegen L. Zwaluwen 2 met 6-1 verloren waardoor het bekeravontuur voor het 3e voorbij is. Dat geldt ook voor Zeerobben 4 dat maar 1 wedstrijd in de beker speelde en die met 2-1 verloor van Balk 4.

Voorbeschouwing  Zeerobben – FC Burgum

Start competitie  tegen ambitieuze debutant

De eerste confrontatie na een onbevredigend afronding van de zo plotseling afgebroken competitie 2019/2020. En dat tegen de gedoodverfde kampioen van de tweede klasse, die niet de vlag mocht uitsteken om dat te vieren. Gefrustreerd, maar ook blij met de uitkomst namelijk promotie naar de eerste klasse, zullen de Harlingers een tot op het bot gemotiveerd team in het Oostersportpark zien aantreden. Fusieclub Burgum ( Bergum zondag- en BCV zaterdagvoetbal   ) zijn het seizoen 2020/2021 voortvarend gestart met 3 x winst in de beker.  Met de bekende trainer Henk  Konings aan het roer zullen zij ook in de eerste klasse hun ambities willen waar maken. Versterkt met o.a. de komst van Robert Stelpstra ( ex Harkemase Boys ) en Rienk de Haas ( ex Broekster Boys ) zullen zij zeker  mee kunnen strijden om de bovenste plaatsen.

Ook Zeerobben mag spreken van een geslaagde start (winst op LSC 1890, FVC  en gelijkspel tegen Kollum ). Daarbij opgemerkt, dat trainer Zandink en zijn assistent Drewes Jansen een ruime keuze hebben uit zeer gemotiveerde en gelijkwaardige spelers. De concurrentie in de selectie is groot. Met verschillende opstellingen in de verschillende wedstrijden zal de uiteindelijke elf van zaterdag aanstaande voor menigeen een verrassing zijn. Afgelopen zaterdag kon je misschien wel de contouren van het sterkste vlaggenschip zien. Maar Zandink heeft ervaring genoeg om de juiste elf tegen deze sterke tegenstander op te stellen. We zullen het zien.

We heten natuurlijk onze gasten uit Burgum van harte welkom op het Oostersportpark en hopen op een mooie en sportieve wedstrijd, waarin we alle toeschouwers waarschijnlijk ten overvloede willen wijzen op de coronaverplichtingen.