Zoveel besteden we gemiddeld aan Sinterklaas cadeaus

Sinterklaas komt er weer aan. Hoewel het dit jaar allemaal wat anders gaat dan anders, blijft er ook veel hetzelfde. In de meeste plaatsen is de grote intocht van Sinterklaas afgelast in verband met het corona virus. Toch plannen veel mensen een pakjesavond. Dat doen ze op allerlei creatieve manieren, zoals bijvoorbeeld via beeldbellen waarbij de pakjes al van tevoren via de post verstuurd zijn. Maar hoeveel besteden we eigenlijk aan Sinterklaas cadeaus?

Sinterklaas en/of kerst

In Amerika is het traditie om elkaar tijdens kerst cadeaus te geven. Dit is overgewaaid naar Nederland. Je ziet dus steeds vaker gezellige pakjes onder de boom liggen. Natuurlijk maakt dit wel uit voor het bedrag dat uitgegeven wordt aan Sinterklaas. Wordt er zowel Sinterklaas als kerst gevierd met cadeautjes, dan zijn de uitgaven met Sinterklaas meestal wat lager dan met kerst. Vier je alleen Sinterklaas met cadeautjes, dan mogen die cadeautjes ook wat duurder zijn.

Voor wie zijn de cadeaus?

Gemiddeld besteden we in Nederland per persoon €113,- aan Sinterklaas. Dat is best veel als je het zo ziet! Toch moet je niet vergeten dat dit niet betekent dat iedereen een cadeau krijgt van die waarde. Er zijn natuurlijk extremen: zowel mensen die erg veel dure cadeaus geven en krijgen, maar ook mensen die helemaal geen Sinterklaas vieren. Veel mensen vieren Sinterklaas in een groep. Ze geven en ontvangen meerdere kleine cadeaus. De relatie met de persoon is meestal leidend voor de uitgave:

  • Voor je kinderen geef je gemiddeld zo’n €30-60 pp uit aan cadeaus
  • Voor neefjes/nichtjes/andere kinderen geef je gemiddeld zo’n €5-15,- pp uit
  • Met andere volwassenen wordt vaak een bedrag afgesproken. Dit ligt gemiddeld rond de €10-20,- pp.

Vergeeft niet dat de uitgave aan Sinterklaas ook dingen inhoudt zoals het kopen van decoraties, lekkere hapjes en materiaal voor surprises.

Goedkoop mooie cadeaus scoren

We besteden heel wat geld aan Sinterklaas cadeaus. Een van de redenen daarvoor is dat veel mensen pas te laat bedenken dat het bijna Sinterklaas is. Ze moeten nog snel op zoek naar cadeaus, waardoor er minder goed gelet wordt op de prijs. Door slim inkopen te doen, kun je op een goedkope manier Sinterklaascadeaus scoren. Let bijvoorbeeld op:

  • Speciale kortingsacties. Zo vind je op Singlesdaydeal.nl/ allerlei aanbiedingen voor Singles Day (11 november).
  • Tweedehands cadeaus kopen. Vooral jongere kinderen hebben meestal niet in de gaten dat iets tweedehands is. Het scheelt jou wel best veel geld!
  • Koop nuttige spullen als extra cadeautjes. Een nieuw pyjama, muts of jas kan net zo goed een mooi Sinterklaascadeau zijn.

Sinterklaas is en blijft een prachtig kinderfeest. Ook nu de Sint in de meeste plaatsen geen intocht houdt, kun je gewoon genieten van Sinterklaas. Naar verwachting worden de uitgaven aan Sinterklaascadeaus in 2020 wat hoger dan gemiddeld, omdat veel mensen er een extra gezellige avond van maken. Hoor, wie klopt daar op het raam?