Jeugdoverzicht fc Harlingen

Een mini mixtoernooi bij de jongste jeugd van fc Harlingen en de eerste ronde van de Age de Eenhoorn Cup bij de oudste jeugd. Het lijkt inmiddels bijna normaal te worden om op zaterdag leuke toernooitjes te houden maar dat is het zeker niet! De kinderen horen natuurlijk wedstrijden te spelen tegen andere clubs maar ja…we weten inmiddels wel hoe het zit toch? Dat de kinderen geen wedstrijdjes kunnen spelen ligt in ieder geval niet aan de leiders en trainers. Zij doen er alles aan om de kinderen lekker te laten voetballen. Zo ook afgelopen week…

Fc Harlingen JO8, JO9, JO10                                                                                                                               

fc Harlingen JO8-JO9, gemaakt door E.c.A

JO8 speelt, vanwege de jonge leeftijd van de kinderen, geen competitie wedstrijden en traint gewoon lekker elke woensdag. Hier ontdekken de kinderen het plezier van het voetballen zonder druk. Afgelopen zaterdag deden ze mee met een mixtoernooi en werden ze gemengd met de spelertjes van JO9-2. Op kleine veldjes namen ze het onderling tegen elkaar op. Na een paar gespeelde wedstrijdjes was er een welverdiende ranja pauze. Lang duurde deze pauze echter niet want ze wilden snel weer terug naar de bal. En dat gebeurde. Er werden omstebeurten penalty’s genomen waar uiteindelijk 2 winnaars uitrolden. Wát een plezier! Na de penalty’s weer door met nog 2 wedstrijdjes en toen was de tijd alweer om. Op het andere veld speelden JO9-1 en JO10 in gemengde teams ook onderlinge wedstrijdjes. Deze veldjes waren al wat groter want ja, deze teams spelen normaal gesproken wel competitie wedstrijden. En dat is goed te zien! (H)eerlijk strijdlustig, vol passie maar sportieve wedstrijdjes speelden ze. Filmpjes zijn te vinden op onze Facebook en Instagram pagina.

Fc Harlingen JO11/J(M)O12

In een eerder gespeelde oefenwedstrijd werden beide teams gemengd en zo ontstonden er twee gelijkwaardige teams. Maandagavond werd er voor de tweede keer  geoefend maar nu werden de eigen teams behouden. Duidelijk verschil in sterkte natuurlijk, JO11-1 ging er met de winst vandoor, maar de sfeer bleef goed. Binnenkort revanche!   

Fc Harlingen JO13/J(M)O15                                                                                                                                   

fc Harlingen organiseert de komende weekenden voor eigen jeugdleden onder 13 tot en met onder 15 de UEFA Europa League. Teams worden gevormd door een “strenge” selectie van scouts bij de organisatie UEFA fc Harlingen. Op basis van Skill-index worden er evenwichtige teams gevormd die zullen zorgen voor een spannende bekertoernooi.

Fc Harlingen JO17/JO19                                                                                                                                      

fc Harlingen JO17-JO19 met onderschrift: Spelers uit de JO17-1, JO17-2 en JO19-1 worden de komende 3 weekenden gemixt en zullen in een onderling toernooi gaan strijden om de Age de Eenhoorn Cup. Foto: E.c.A

Een toernooi welke vernoemd is naar Age de Eenhoorn? Dit heeft enige uitleg nodig. Age de Eenhoorn is afgelopen zomer geboren en sindsdien niet meer weg te slaan als mascotte bij fc Harlingen. Hij heeft al vele wedstrijden bijgewoond en “men” had nu bedacht om dit toernooi te vernoemen naar Age de Eenhoorn. Het is een individueel toernooi waarbij er 3 weken lang op zaterdag middag in gemengde teams onderling gestreden wordt voor de winst. En elke week in andere verrassende team samenstellingen.

Dit weekend bij fc Harlingen                                                                                                                                           

Ook voor dit weekend staat er weer genoeg op de agenda voor de jeugdleden. De JO11-1 speelt een pannatoernooi, de eerste ronde van de UEFA Europa League bij JO13 t/m J(M)O15 gaat van start en bij de JO17/JO19 wordt de tweede ronde van het Age de Eenhoorn Cup gespeeld. Alsof dat nog niet genoeg is krijgen alle meiden (van 5 t/m 17 jaar) van fc Harlingen ’s middags carrousel training. Bij fc Harlingen zijn de jeugdleden dus nog lang niet uitgespeeld. Als eerste het laatste nieuws over fc Harlingen lezen? Volg ons via Facebook, Instagram en Twitter of kijk voor meer informatie op onze website www.fc-harlingen.nl .