Meld je aan voor de gratis energiecoach en bespaar energie én geld!

Weet u hoeveel elektriciteit en gas u verbruikt? En welke apparaten veel stroom gebruiken? Zo’n 98 procent van je energierekening gaat op aan kosten waar je zelf invloed op hebt. Als je daar goed inzicht in hebt, is het makkelijker om energie te besparen. Dat is goed voor het milieu én voor de portemonnee. Daarom bieden wij u deze winter kosteloos een energiecoach aan, die u helpt met handige bespaartips én gratis bespaarproducten. Makkelijk verdiend!

Hoe werkt het?
•    De energiecoach komt bij u langs en geeft inzicht in hoe je eenvoudig energie bespaart. Hij of zij neemt een gratis bespaarpakket mee en brengt dat samen met u aan. In dit pakket zitten onder andere ledlampen, radiatorfolie en een tochtstrip. De energiecoach laat ook zien hoe je gemakkelijk je energieverbruik zelf kan bijhouden. U bespaart meteen energie.
•    Na een poosje komt de energiecoach nog een keer bij u langs om te kijken hoe het gaat en waar u nog behoefte aan hebt.

Hoe doet u mee? 
•    Woont u in de binnenstad van Harlingen, hebt u een smalle beurs en wilt u graag besparen op uw energieverbruik? Meld u dan  vóór 1 december 2020 aan via y.kloosterhof@waadhoeke.nl. Graag met vermelding van uw naam, adres en telefoonnummer.
•    Na uw aanmelding neemt de energiecoach contact met u op voor het maken van een afspraak. Met uw aanmelding stemt u ermee in dat we uw contactgegevens gebruiken voor het maken van een afspraak.
•    In de pilot is in Harlingen ruimte voor 40 deelnemers, dus wees er snel bij!


Resultaten Energiecoach straks ook voor bredere doelgroep inzetbaar
De inzet van de energiecoach is een proef en wordt uitgevoerd op wens van de gemeenten Harlingen en Waadhoeke. In de gemeente Waadhoeke draait de proef in Tzum en Sint Jacobiparochie. De proef wordt mede mogelijk gemaakt door De Bouwvereniging, De Skûle Welzijn, gebiedsteams Harlingen en Waadhoeke, TOER, Hanzehogeschool Groningen en provincie Fryslân. De resultaten van de pilot moeten leiden tot een aanpak voor de regio Noordwest-Fryslân, zodat meer huishoudens straks van de energiecoach kunnen profiteren.