Weekoverzicht HMHC

Oudere jeugd HMHC speelde onderlinge wedstrijden

Nu de hockeycompetitie nog steeds stil ligt, worden er door de technische commissie en de hoofdtrainers van HMHC regelmatig onderlinge wedstrijden georganiseerd op zaterdag. Anders natuurlijk dé wedstrijddag van de week, waar iedereen naar uitkijkt.Deze keer was het de beurt aan de MA en MB teams van HMHC. Bij elkaar waren er zo’n vijftig meiden aan het hockeyen, in gemengde teams. Natuurlijk is winnen van een tegenstander van buiten Harlingen nóg leuker, maar ook nu werd er fanatiek gehockeyd.

Ook de komende weken worden er weer onderlinge wedstrijden georganiseerd aan de Westerzeedijk. De KNHB hoopt in januari weer te kunnen starten met de gewone hockeycompetitie, maar dat is natuurlijk helemaal afhankelijk of de overheid de maatregelen verder gaat versoepelen. Voorlopig mogen we blij zijn dat we gewoon kunnen sporten, juist nu is werken aan je gezondheid van groot belang!

Senioren teams HMHC gaan weer trainen


Afgelopen dinsdag hoorden we van minister president Rutte dat er weer wat ruimte komt in de coronamaatregelen. Helaas betekent dit nog niet dat er weer vrijuit gehockeyd mag worden. Maar het is natuurlijk wel winst dat er weer in wat grotere groepen gesport mag worden!

De seniorenteams van HMHC gaan dus weer trainen. Net als een aantal weken terug zorgen de hoofdtrainers weer voor passende en gevarieerde anderhalve meter trainingsvormen, zodat er weer lekker buiten gesport kan worden. Een partij zit er nog niet in, wel kan er weer aan de conditie en techniek worden gewerkt.

In een normaal seizoen zou er vanaf begin december in de zaal gehockeyd worden. HMHC biedt het hele jaar hockey, zowel op het veld als in de zaal. Helaas kan er dit jaar geen zaalhockey worden gespeeld vanwege alle corona maatregelen. HMHC organiseert daarom ook de winterperiode gewoon veldhockey, het nieuwe trainingsschema is intussen bekend bij de leden.

Alleen de jongste jeugd (Funkey, F en E) traint wel in de zaal, op woensdagmiddag in de Waddenhal. Zin om mee te doen? Dat kan! Wel graag aanmelden via info@harlingermhc.nl of de button op de website www.harlingermhc.nl.

Achter de schermen wordt hard gewerkt aan de accommodatie van HMHC

Er wordt weliswaar gewoon getraind door de jeugdteams van HMHC, maar verder is het helaas stil op het complex van HMHC aan de Westerzeedijk. Toch wordt er achter de schermen hard gewerkt aan de toekomst van de hockey accommodatie.

Keukenproject

Vorig jaar is gestart met de verbouwing van de keuken van HMHC na een eerste actie onder de leden. Nu het clubgebouw dicht is, kan hier mooi een vervolg aan worden gegeven. Koelkasten zijn al vervangen en de eerste muurtjes zijn afgebroken. De vrijwilligers van de kluscommissie gaan hier de komende tijd mee verder en hopen de nieuwe keuken klaar te hebben voor de tweede helft van het seizoen. Hopelijk kunnen we dan weer sporten en is er ook weer ruimte voor gezelligheid rondom de wedstrijden.

Gebiedsontwikkeling Westerzeedijk

Het bestuur van HMHC is betrokken bij de ontwikkeling van het Balklandpark. Samen met de gemeente Harlingen is een ontwerp gemaakt voor het gebied, wat ook effect heeft op het complex van HMHC. Zo wordt er onder meer een nieuwe ingang gemaakt en komt er een nieuwe fietsenstalling. Op de wensenlijst staan ook betere verlichting rondom het park en een vriendelijker inrichting van de parkeerplaats. Nu is de parkeerplaats later op de avond geen fijne plek als je na de training weer naar huis moet fietsen.

Rondje voor je club

Wil je HMHC ondersteunen met een rondje in deze financieel lastige tijd? Dat kan nog steeds. Samen zijn we HMHC! Ga naar www.rondjevoorjeclub.nl en kies daar Harlinger Mixed Hockey Club. Alvast dank voor je steun!