Staatsloterij op zoek naar winnaars oudejaarstrekking 2019


Winnende loten gingen in negen plaatsen over toonbank

Staatsloterij doet een uiterste poging om de winnaars van de Oudejaarstrekking 2019 die zich nog niet hebben gemeld te vinden. Het gaat om de winnaars van vijf MINI’s en vier winnaars van een ‘halve MINI’ – want spelend met een half Oudejaarslot  – die tot nu toe hebben nagelaten hun prijs te verzilveren. Zij hebben tot 31 december 23.59 uur de tijd om dat alsnog te doen. Staatsloterij doet daarom een laatste oproep om de winnaars alsnog te bewegen hun winnende loten in te leveren.

De ‘prijzenkaravaan’ van Staatsloterij met de niet opgehaalde prijzen uit de Oudejaarstrekking 2019 wordt in gereedheid gebracht bij het hoofdkantoor van Nederlandse Loterij in Rijswijk.

Jaarlijks komt het voor dat Nederlandse spelers hun winnende Staatslot niet verzilveren. Daarbij gaat het altijd om loten die in de winkel zijn gekocht. Om een prijs op te halen, moet de winnaar zich met het Staatslot melden bij een verkooppunt van Nederlandse Loterij, waarvan Staatsloterij onderdeel van is.

Winnaars kochten hun lot in negen plaatsen


Tatiana Pijnenburg, woordvoerder Staatsloterij: Wij weten waar de negen winnende, nog niet geïncasseerde loten zijn verkocht. Daarom brengen wij dit jaar met twee Staatsloterij-trucks de nog niet opgehaalde MINI’s naar de negen verkooppunten waar de winnende Oudejaarsloten zijn verkocht. We willen zo een ultieme poging doen om de onbekende prijswinnaars te vinden en ze een leuke verrassing aan het einde van dit jaar bezorgen.”

De locaties waar de winnende loten over de toonbank zijn gegaan zijn Amsterdam, Gouda, Zuidwolde, Hellevoetsluis, Spijkenisse, Breda, Veldhoven, Groningen en Franeker. Per locatie wordt de nog niet opgehaalde prijs – met het lotnummer er prominent op weergegeven – achtergelaten bij het verkooppunt, in de hoop hiermee extra aandacht te krijgen voor de zoektocht naar de nog onbekende winnaar.

Alternate text
*gevallen op een ½ Oudejaarslot

Op dinsdag 1 en woensdag 2 december wordt op lokaal niveau een vervolg gegeven om de winnaars te vinden. De lokale retailers spelen de hoofdrol en doorkruisen de straten in de MINI, voorzien van een dakmegafoon, in een ultieme poging de winnaar te vinden. Al rijdend doen zij een laatste oproep aan de winnaars om zich tot uiterlijk 31 december met het winnende lotnummer te melden, legt Pijnenburg uit.” Nu mensen zo veel mogelijk thuis zijn, brengen we de MINI een beetje naar hen toe door ook door de wijken in de desbetreffende gemeenten te rijden. De megafoon zorgt ervoor dat iedereen ook binnen kan horen dat we opzoek zijn naar een winnaar. Hopelijk maken we zo ook de kans groter dat we de prijswinnaars vinden.”

Kijk voor meer informatie over de zoektocht op: www.staatsloterij.nl/winnaarsgezocht

Over Nederlandse Loterij

Nederlandse Loterij is de naam achter zeven bekende kansspelen: Staatsloterij, Lotto, Eurojackpot, Miljoenenspel, Lucky Day, Krasloten en TOTO. Nederlandse Loterij laat niet alleen heel veel mensen winnen met miljoenen aan prijzengeld. Jaarlijks investeert Nederlandse Loterij een groot deel van haar opbrengst in de Nederlandse sport, 18 goede doelen op het gebied van gezondheid en beweging en in de samenleving via het ministerie van Financiën.