Franeker On Air

Drie horeca-ondernemingen in Franeker slaan de handen inéén voor een tweedaagse online oudejaarsshow. ‘Franeker On Air’ is op 29 en 30 december het digitale alternatief voor een bezoek aan Grand Café de Doelen, Tapperij ‘t Noord en De Bogt fen Guné, die door de coronamaatregelen nog altijd de deuren dicht moeten houden.

Verschillende lokale artiesten werken mee, er zijn bingorondes, een rad van fortuin en diverse interviews, vertelt Pieter van Dijk van Grand Café de Doelen. ,,Iedereen wilde graag meewerken en bood kosteloos hulp aan. Dat is heel tof, want ook voor de artiesten ligt de boel op zijn gat.” Zo zegden onder meer Boaz Roelevink, Piter Wilkens, André Kooistra -De Zingende Brandweerman- en de band Helder hun muzikale medewerking toe.


Een dubbelrol is weggelegd voor Almer Fokkema, ook bekend als dj All Tha Fokk. Voorafgaand aan het muziekfestival is er de mogelijkheid een borrelbox te bestellen. Die wordt op speciale wijze bezorgd door de dj, die met zijn Voordeurfuifje langskomt. Een opvallende paarse limousine met geluidsinstallatie doet dienst als meer dan luxe bezorgauto. Later op de avond neemt Fokkema plaats achter de draaitafels om ook muzikaal zijn bijdrage te leveren.

De verkoop van de borrelboxen is volgens Van Dijk een manier om wat extra inkomsten te genereren voor de ondernemingen. Naast hapjes en drankjes zitten hier ook de bingokaarten in. ,,Normaal gesproken zijn het hele drukke avonden in het café en restaurant, we hopen nu dat veel mensen een borrelbox bij ons bestellen.”

De avonden worden gehost door medewerkers van Radio Eenhoorn. Belangstellenden kunnen van 16.00 tot 2.00 uur kijken naar www.franekeronair.nl. Een borrelbox bestellen kan door te mailen naar bestellen@franekeronair.nl.