Te koop: ontwikkellocatie bij Westerzeedijk in Harlingen

Een prachtkans in gemeente Harlingen! In het kader van de gebiedsontwikkeling Westerzeedijk verkoopt gemeente Harlingen een ontwikkellocatie van ongeveer twee hectare. De locatie is uitstekend geschikt voor een recreatieve functie.


Voormalig Koementerrein krijgt functie dagrecreatie

De ontwikkellocatie is op het terrein van het voormalige zwembad “De Koemen”. De beoogde functie is dagrecreatie. De precieze invulling van de locatie staat nog open. De gemeente denkt bijvoorbeeld aan een natuurspeelplaats in de luwte van de bomen. Het karakter van het gehele Westerzeedijkgebied met veel riet en water, is hier terug te vinden en biedt een mooie basis om avontuurlijk te spelen. Deze openluchtplek zou gecombineerd kunnen worden met kleinschalige bebouwing waarin een slechtweervoorziening wordt gerealiseerd. Van deze functies moet een regionale aantrekkingskracht uitgaan.

Onderdeel van gebiedsontwikkeling Westerzeedijk

De ontwikkeling van deze locatie valt onder de gebiedsontwikkeling Westerzeedijk. Hiermee wil gemeente Harlingen dit gebied recreatief aantrekkelijk maken voor Harlingers en toeristen. Daarom heeft de gemeente in het gebied locaties aangewezen waar ruimte is voor ontwikkelingen door initiatiefnemers, de zogenaamde ontwikkelvlekken.

Locatie ontwikkelvlek 4a

De ontwikkellocaties hebben allemaal een eigen functie gekregen, waardoor de vijf locaties elkaar op recreatief gebied versterken. Het Westerzeedijkgebied krijgt zo in zijn geheel een regionale aantrekkingskracht. Een van deze ontwikkelvlekken (vlek 4a) is het terrein van het voormalig zwembad De Koemen. Het terrein ligt direct achter de dijk en op loopafstand van het strand en historische centrum van Harlingen. De locatie wordt op dit moment niet gebruikt, maar daar brengt de gemeente Harlingen graag verandering in!

Meer informatie

Bent u de ondernemer die wij zoeken? Mail dan naar westerzeedijk@harlingen.nl. Wij horen graag wie interesse heeft in deze locatie. Meer informatie, zoals het schetsontwerp voor de gebiedsontwikkeling Westerzeedijk, kunt u vinden op www.harlingen.nl/Westerzeedijk.  Heeft u nog vragen? Ook dan mag u ons mailen op eerder genoemd mailadres.