Razende Roeland raast door tot aan de digitale Nachtmis

Donderdagavond 21:57.25 zit de uitzending er op, heb je de wekelijkse metal vitamine weer binnen. Kan je met een gerust hart kerst tegemoet. Je hebt nu zelfs even tijd bij te komen en daar na misschien wel te schakelen naar de nachtmis of een andere dienst. Dus je hebt geen excuses om niet naar Razende Roeland te luisteren, met daarin lekkere metal muziek wat kerst gerelateerd natuurlijk.

Er muziek van onder andere Axis Mundi, Maestro en Dangerous times for the Dead.

Dangerous times for the Dead heeft dit jaar een aantal losse nummers uitgebracht, we kunnen niet optreden was het antwoord van Bjørn Ciggaar in één van de telefoongesprekken die ik met hem had, maar we kunnen onze fans wel bedienen van onze muziek door ieder zoveel tijd weer een single uit te brengen. Fairytale was één van eerste kennismakingen met deze band voor mij en deze single heeft voor mij veel onvervalste metal in zich, dus vandaar op de lijst deze kerstavond.


Ook de kerstsingle van Hardland mag niet ontbreken. Hardland maakt rock van deze tijd en vermengt deze op hun eigen manier met de geweldige sferen en karakteristieken uit de 70’s en 80’s. Ja, we hebben het over lange manen, dito gitaarsolo’s, kamerbrede toetsenpartijen en catchy meezingrefreinen. Zo hebben ze ook de kerst hit van Slade aangepakt. Heerlijk op kerstavond.

Verder is er muziek van Twisted Sister, Martyr en Lemmy Kilmister.

Ian Fraser Kilmister was een Engelse basgitarist en zanger. Hij was vooral bekend als oprichter en frontman van de heavymetalband Motörhead. Het is op 28 december alweer 5 jaar terug dat deze Engelsman overleed en ook hij heeft een kerstnummer uitgebracht.

Heb je nog suggesties, ideeën of wil je je demo laten horen aan Harlingen en omgeving mail dan naar rsh.razenderoeland@gmail.com of naar info@omroeprsh.nl o.v.v. Razende Roeland. Ook ben ik te bereiken van Twitter en Facebook.

Razende Roeland is een programma op Omroep RSH via 106.2 FM of via www.omroeprsh.nl te luisteren tussen 21.00 en 22.00 uur. En te zien via studio live op de website.

Wil je tijdens de uitzending nog iets kwijt kan ook appen via 06-42456692 (alleen tussen 21.00 en 21.50 uur).